Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın 12 Haziran Genel Seçimleri'nde CHP'den milletvekili aday adayı olmak için emekliye ayrılmasıyla boşalan koltuk için büyük yarış başladı.

Basın toplantısı yoluyla adaylıklarını açıklayan SDÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Durmuş Acar'ın yanı sıra 5 akademisyenin daha adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi.

İŞTE DİĞER REKTÖR ADAYLARI

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kitiş, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Nilay Keskin, Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Çetin, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Raşit Altındağ ile Fen Edebiyat Fakültesi Sistematik Felsefe ve Mantık Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Albayrak'ın da rektörlük için aday oldukları Öğrenildi.

SON ANA KADAR ADAY OLUNABİLİYOR

Rektörlük Seçimi için belirlenen usul ve yönetmelikte seçimin başlayacağı ana kadar adaylık başvurusunun yapılabileceği belirtiliyor.

Bu nedenle şu an 8 olan aday sayısının artması bekleniyor. Kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmakta olan profesörler ile 67 yaşını doldurmamış olmak şartıyla halen emekli olan profesörler rektör adayı olarak seçilebiliyorlar.

TEK BAYAN ADAY

Bugüne kadar başvuru yapan adayların içerisinde 7 erkek akademisyen bulunurken, bayan olarak sadece Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Nilay Keskin başvuru yaptı.

DERNEK BAŞKANLIĞINI BIRAKTI

Öğretim üyeleri Derneği Başkanı ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Raşit Altındağ, dernek başkanlığı görevini bıraktı. Prof. Dr. Altındağ'ın aday olmak için başkanlık görevinden ayrıldığı öğrenildi.

İNTERNET SİTESİ KURDU

15 Nisan'da yapılacak olan seçim bir hayli çekişmeli geçecek. Adayların bazıları kendilerini basın yoluyla tanıtırken bazıları da internet sitesi kurarak, projelerini aktarıyor.

SDÜ iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr Durmuş Acar, kendi ismi ile açtığı internet sitesinde projeleri ve neden aday olduğu konusunda bilgiler veriyor.