Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, SDÜ Rektörlüğü için adaylığını açıkladı.
     Prof. Dr. Kutluhan, Aktif Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesiyle boşalan rektörlük için aday olduğunu bildirdi. SDÜ'nün bugün Türkiye'de 12'nci büyük üniversite konumunda olduğunu belirten Prof. Dr. Kutluhan, bu başarının daha üst seviyelere taşınarak, gerek ülke düzeyinde gerekse uluslararası düzeyde seçkin bir yer edinmesinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Üniversitenin kurulduğu günden bugüne kadar Isparta'ya önemli sayılacak nitelikte ekonomik katkılarının bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Kutluhan, bunun yanı sıra şehrin kültürel ve sosyal hayatının, sanayisinin, hatta özellikle de kış turizminin gelişimine önemli katkılar sağladığını bildirdi.
     Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, kendisinin de akademisyenlerin, idari personelin ve öğrencilerin üniversite yönetimine katkı sağlayacakları ortamları oluşturarak, birbirleriyle uyumlu, adil, saygı ve sevgiye dayalı, ilkeli bir yönetim anlayışını hakim kılma çabası içinde olacağını anlattı.
     Prof. Dr. Kutluhan'ın Cumhurbaşkanı Gül ile akraba olmasının hatırlatılması ve bunun sonuca etki edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de Prof. Dr. Kutluhan, ''Benim için en zor tarafı o. Ailede yer almak benim için onur ve gurur. Karşısına en iyi oyla gitmek isterim'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül'ün dayısının damadı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kutluhan, öncelikle kendisini Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinin seçmesini isteğini söyledi.