Eğitim şehri Isparta’da bu kez özel REŞHA Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin açılması için yer kiralandı. Zeki Oto'nun yerini 10 yıllığına kiralayan Eğitim Kurumu yeni öğretim yılında öğrenci alacak.

 

Kısa yoldan meslek sahibi yapacak okul 2013-2014 yılında eğitim ve öğretime başlıyor.
 
Kayseri, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi illerde eğitim veren Reşha Anadolu Sağlık meslek lisesi yeni öğretim döneminde Isparta’da da eğitim vermeye başlayacak. Hemşirelik, anestezi ve acil tıp teknisyenliği dalları olmak üzer 3 dalda eğitim verecek olan Sağlık Meslek Lisesine bu yıl alınacak olan öğrencilerde SBS puanı aranmayacak. 4 yıllık okuldan mezun olacak öğrencilerin kısa sürede iş sahibi olma imkânının olduğunu belirten okulun Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Bedi Parlak, Isparta’daki genç potansiyelden dolayı meslek lisesini açmayı kararlaştırdıklarını söyledi.
 
SBS baraj puanı aranmıyor
 
Parlak, sağlık sektörünün Türkiye'de önemli bir sektör haline geldiğini, buna rağmen 450 bin teknik personele ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "İnsanlarımızı kısa yoldan meslek sahibi yapacak olan eğitim kurumunu Isparta’da açacağımız için mutluyuz. Kayıtlar için SBS baraj puanı aranmıyor. Kısa yoldan Meslek, sahibi olmak isteyen gençlerimiz gelip kayıtlarını yapabilirler" dedi. Modern teknik cihazlar Bedi Parlak, sağlık personeli olmaya aday öğrenciler yetiştiren bir okul olarak, teknik donanım konusuna da büyük önem verdiklerini, teorik eğitiminin yanı sıra pratik eğitim için bunun gerekli olduğunu sözlerine ekleyerek, sınıf ve laboratuarlarını son derece modern cihazlarla donatacaklarını, 4 yıllık eğitimin sonunda öğrencilerin sağlık ordusunda görev almaya hazır vaziyete geleceğini söyledi. Isparta’ya 21. okul Türkiye genelinde birçok ilde eğitim veren özel reşha sağlık meslek lisesi Isparta’da 21. okul olarak hizmet verecek. Yeni öğretim yılına kadar ülke genelinde 41 okul hedefleniyor.
 
Zeki Oto yer verdi
 
Isparta’da uzun yıllar otomotiv sektöründe hizmet veren Zeki otonun sahibi Şemsettin Aitmiş, 7 bin metrekare kapalı alanı olan binayı 10 yıllığına Reşha Eğitim Kurumuna kiraladıklarını belirterek, şunları söyledi;
 
"İstanbul yolu üzerinde bulunan servis ve satış mağazamızı 10 yıllığına eğitim kurumuna kiraladık. Yeni eğitim öğretim yılından itibaren hizmet verecek olan kurum, son teknolojiye uygun şekilde sınıf, laboratuvar, spor salonu ve öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılaşayacak" Bu arada Volksvvagen servis hizmetleri Çünür Mahallesi sıra dükkanlarındaki yerinde hizmet vermeye devam edecek.