Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden bir grup öğrenci, Sanatçı Bedri Baykam'a yapılan bıçaklı saldırıyı kınadılar.
SDÜ Merkezi Derslikler arkasında bir araya gelen öğrenciler önce kısa bir oyun sergileyerek, sanatçılara yönelik yapılan saldırıları eleştirdiler.
Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Sinem Ertuğrul, sanatçı Bedri Baykam'a yapılan bıçaklı saldırıyı kınamak ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nca sergilenen ''Genç Osman'' adlı oyunun ''Curcuna Sahnesi''nde yaşananlarla ilgili gelişmeleri protesto etmek için toplandıklarını belirtti.
Son dönemlerde sanatçılara yönelik haksız eleştiri ve saldırıların olduğunu belirten Ertuğrul, hükümetin tiyatro salonlarını bir yük olarak gördüğünü ve özelleştirme çalışması kapsamında yok olmaya mahkum ettiğini ileri sürdü. Devlet tiyatrolarına yapılan kamu desteğinin giderek azaldığını öne süren Ertuğrul, yasal açıdan da korunmasız hale getirildiğini belirtti. Kültür ve sanatı karanlık bir geleceğin beklediğine işaret eden Ertuğrul, sanat kurumları ve bu kurumlarda çalışan sanatçıların kendi istedikleri gibi davrandıkları için hedef haline geldiklerini kaydetti.
Öğrenciler ''Sanat, sahne, özgürlük'' sloganı eşliğinde ''Sanatçıysan boyun eğmeyeceksin, boyun eğeceksen sanatçıyım demeyeceksin'', ''Sanatçıya, sanata, geleceğe sahip çık'', ''Boyun eğmeyen sanatçılar, ucube saltanata hesap soracak'', ''Devlet tiyatroları bizimdir, özelleştirilemez'',, ''Sanat düşmanlarına geçit yok'' yazılı pankart açtılar.
Öğrenciler, alkışlar eşliğinde eyleme son verdiler.