Ürettikleri “Başkan” isimli robotla, İzmir'de düzenlenen uluslararası robot yarışması “Iztech RoboLeague”de birinci olan Süleyman Demirel Üniversitesi Robot Takımı, Isparta’da bulunan pek çok okula Robot Koçluğu yapıyor. Öğrencilerin robot çalışmalarına olan ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen okul ziyaretleri kapsamında, Teknoloji Kulübü üyeleri, TED Koleji öğrencileriyle buluşarak robot çalışmalarını birlikte yaptılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Ferdi Alakuş ‘’Robotik alanında uzun süredir gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda üniversitemize çeşitli başarılar getirdik; getirmeye de devam edeceğiz. Daha da önemlisi üniversitemizde robotik bilincini uyandırmak ve ilgili arkadaşlarımızı bu alana yönlendirmek; Isparta’mıza, okullarımıza da teknolojiyi, inovasyonu götürmek istiyoruz. Bunun ilk adımı olarak gerçekleştirdiğimiz TED Koleji robot çalışmasında, öğrencilerin konuya olan ilgi, istek ve heyecanlarını gördük. Bu ilgiyi ve bu sınırsız enerjiyi doğru organize etmek ve Isparta’mıza ikinci bir robot rakımı kazandırmak istiyoruz.” dedi.
 
Ayrıca, Teknoloji Kulübü, T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Destekleme programı kapsamında gerçekleştirilen bir eğitim projesi olan “RoboGenç”e katıldı. Yarışmada, iki SDÜ öğrencisi, programlama ve çizgi izleyen kategorilerinde derece aldı. Proje kapsamında, katılımcılara, makine, elektronik, bilgisayar kavramları ve robot teknolojisi hakkında eğitimler de verildi.