Şehrin atık sularını Atık Su Arıtma Tesisine ulaştıran kanalizasyon şebekesindeki rögar kapaklarına hırsızlar dadandı. Öyle ki, hırsızlar akıl almaz yöntemlerle çaldıkları rögar kapakları yüzünden açık kalan rögarlar büyük tehlike saçıyor. 

Hırsızlar son günlerde işi iyice azıttı. Zira, daha önce şehir içindeki mazgalların çalınmasının ardından, hırsızlar şimdi de kanalizasyon rögarlarına dadandı. Şehrin ana kanalizasyon hattının geçtiği Yazısöğüt Köyü yolu kenarındaki rögarların kapakları çalına çalına adeta rögarlarda kapak kalmadı. Bu da çevrede yaşayan ailelerin çocuklarının içine düşmesi konusunda büyük tehlike oluşturuyor. 

ÇOLAK; “ŞEHRİN ANA KANALİZASYON HATTI  EVLERİMİZİN YANINDAN GEÇİYOR” 

Belediye yetkililerinin bu konuya acilen bir çözüm bulmasını ve çalışan rögar kapaklarının da yerine yenilerinin takılmasını isteyen Yazısöğüt Köyü sakinlerinden Ahmet Çolak, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, köyümüzün yani Yazısöğüt Köyünün alt tarafından şehrin atık sularının temizleme işleminin yapıldığı Sıvı Atık Tesisleri var.

Dolayısıyla, Isparta şehir merkezinin tüm atık suları köyümüz yolunun kenarına döşenmiş olan ana kanalizasyon hattından geçiyor. Bizim ben ve benim gibi onlarca köylümüzün evi de yolun kenarında bulunuyor ve bu kanalizasyona çok yakın. 

RÖGARLARIN KAPAKLARINI ÇALIYORLAR

Daha önceki yıl ve aylarda da olmuştu. Buradan geçen ana kanalizasyon hattının rögar kapakları çalınmıştı. Hatta o zamanlarda bu kapakları çalan at arabası veya kamyonetlerle dolaşan esmer vatandaşlar olduğu iddia edilmişti. Bu söz konusu rögar kapağı hırsızlığı son günlerde yine hat safhaya çıktı. Kanalizasyon hattının geçtiği yol güzergahı boyunca bulunan rögarların hemen hemen tamamının kapağı çalınmış durumda. Demir olan bu rögar kapaklarını çalan hırsızlar bunları hurdacılara satarak gelir elde ediyorlar. Ben buradan, hurdacılara sesleniyorum. Rögar kapağı satmaya gelenleri belediyeye ihbar ediniz. Yoksa bu işin sonu gelmeyecektir. 

RÖGAR HIRSIZLIĞINA ‘ARAÇ YOLDA KALDI’ SÜSÜ VERİLİYOR

Daha geçtiğimiz Cumartesi günü evimizin hemen yanındaki rögarın kapağı çalındı. Bu konuda komşumuzun şahit olduğu bir hırsızlık olayı var. Cumartesi günü kimliği belirsiz kişi ve kişiler kamyonetle çalınan rögarın yanında durmuşlar. Komşumuz bahçede çalışırken dikkatini çekmiş ve onları izlemeye almış. Bu kişiler bir süre orada durduktan sonra şüphe çekmemek için kamyonetin ön kaputunu açıp sanki araçları yolda kalmış süsü vererek, araçlarının hemen yanındaki rögar kapağını söküp çalıp götürmüşler. Biz olayı, hırsızlığın yapılmasından bir saat sonra fark ettik. Ancak, rögar kapağı maalesef götürülmüştü. 

HER AN ÇOCUKLARIMIZ KANALİZASYONA DÜŞEBİLİR

Cumartesi günü çalınan Şuanda tamamen açık ve 5 metre derinlikteki lağım suyunun geçtiği bu kanalizasyon rögarı çocuklarımız için büyük tehlike oluşturuyor. Allah göstermesin çocuklar oynarken içine düşmeleri halinde kurtulmaları mümkün değil. Öte yandan, yoldan geçen araçların da kapağı çalındığı için açık olan rögara düşme ihtimali yüksek. 

BELEDİYE BU RÖGARLARI ACİLEN KAPATMALI

Ben buradan Belediye yetkililerine sesleniyorum. Lütfen, bu çalınan rögar kapaklarının yerine yenilerini koyun ve hem çocuklarımız için hem yoldan geçen araçlar için büyük tehlike saçan bu olayda bir can kaybı olmadan konuyu çözüme kavuşturun” dedi.

Demokrat