Gıdanın ardından kozmetik ürünlerine de "HELAL SERTİFİKASI" şartı geliyor. Kısa süre içinde kozmetikte önemli atılımlar Hapan ve Türkiye'nin önemli markası haline gelen Rosense, helal sertifika için hazır.
 
Daha önce helal kozmetik standartlarını belirlemek amacıyla komite oluşturan Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) parfüm ve makyaj malzemelerini helal kozmetik olarak pazarlamak isteyen firmalara, Avrupa ülkelerine ihracatta ön şart haline gelecek olan İyi Üretim Uygulamaları (GMP) belgesini zorunlu hale getirdi. 
 
Genel Müdürü Çelik başladıklarını söyledi Ön çalışmaların tamamlandığını belirten TSE yetkilileri, belgelendirme işlemini bu yılın ortalarında tamamlanmasını beklediklerini açıkladı. Yetkililer bu açıklamanın ardından, helal kozmetik üretecek kuruluşların bir an önce (GMP) belgesini almaları gerektiğini vurguladı.
 
Bu konu daha önce de gündeme gelirken, Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, Avrupa ülkelerine ihracatta ön şart haline gelecek olan İyi Üretim Uygulamaları (GMP) belgelerinin helal kozmetik sektöründe de yerli firmalara büyük avantaj sağlayacağına dikkat çekmişti.
 
Helal kozmetik pazarı Müslüman ülkelerde son dönemde artarak büyüyor. Ortadoğu'da helal kozmetik pazarı yılda ortalama yüzde 12 oranında artış gösteriyor.
 
Türkiye'nin kozmetik ihracatında ise Müslüman ülkeler öne çıkıyor. Irak, İran ve Azerbaycan'ın yanında Rusya, Almanya ve Romanya da büyük ihracat yapan ülkeler arasında.
 
Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Rosense olarak, gerekli bütün hazırlıkları yaptıklarını belirterek:"Bizim en büyük pazar hedefimiz Ortadoğu yani Müslüman ülkeler. Bu nedenle bu şart konulduğu an alacağız. Gerekli hazırlıklara başladık.
 
Bu şekildeki şartlar, Müslüman ülkelerde Rosense'ye önemli bir avantaj sağlayacaktır.
 
Rosense olarak yurt dışında istenilen bazı sertifikalar var. Onları zaten alıyoruz. Rosense kalitesinde olduğu gibi bu konuda da farkını ortaya koyacaktır" dedi.