Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk belediye başkanlığı döneminde belediyenin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ve Beton Parke Üretim Fabrikası sınırları aştı. Sav taşı olarak bilinen ve bugün Rosestone markasıyla satışı yapılan andazit taşları devlet başkanlarının saraylarında kullanılır hale geldi. Andazit taşları son olarak Isparta’daki Sağlık İl Müdürlüğü’ne ait bina ve Diş Sağlığı inşaatında da kullanılıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, taşın Isparta ve Türkiye’deki kamu kurumları tarafından da kullanılır hale gelmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.
Isparta Belediyesi şirketlerinden olan ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ve Beton Parke Üretim Fabrikası’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Fabrikanın 3 vardiya olarak haftanın 6 günü üretime devam ettiğini kaydetti.
ISTEM tarafından üretilen ve Rosestone markasıyla satışa sunulan taşların bir dünya markası haline geldiğini dile getiren Başkan Günaydın, Rusya ve Azerbaycan devlet başkanlarının saraylarının bu taşlarla döşendiğini yine yeni Cumhurbaşkanlığı binasında da ISTEM’in ürettiği taşların kullanıldığını kaydetti. Günaydın, “Türkiye’deki ve dünyadaki saraylarda bizim ISTEM’de ürettiğimiz, Sav taşı dediğimiz taşlardan kullanılmaktadır. Belediyemizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ilk belediye başkanlığı dönemimde kurmuş olduğumuz bu fabrikada ürettiğimiz taşlarımız şu anda sınırları aşan bir taş haline geldi” dedi.
Isparta’da bazı tesislerin kurulduğunu, Dünya’ya taşların satışının yapıldığını ancak Isparta’nın bu taşlardan istifade etmemiş olmasından dolayı zaman zaman üzüntü duyduklarını aktaran Başkan Günaydın, “Ancak şu anda diş sağlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün yeni binaları için tüm taşlarını biz karşılıyoruz. Kamu kurumlarımızın yapı malzemelerini biz veriyoruz. Bundan mutlu oluyorum. Isparta’da çıkan taşın Isparta’da daha yaygın kullanılmasından mutluluk duyuyorum. Dünyaca tutulan bu taşın öncelikle Isparta’mda kullanılmasını yeğlerim. Kurumlarımızda bu taşın farkına vardı. Bu fabrikamız boyundan büyük hizmetler veriyor. Isparta’mıza da hizmet veriyor” şeklinde konuştu.
ISTEM’in ilk kurucusu olduğunu hatırlatan Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Isparta’nın dere yatakları, Çayboyu, parklarında kullanmak için taşlar biçerek, bu taşları kullanmaya başladık. Taşımıza yoğun ilgi ve talep var. Daha testerede iken mallarımız alıcı buluyor, siparişler alıyoruz. Bu fabrikamızın malları belediyemizin değil, ülkemizin, dünyanın kullandığı bir taş haline geldi. Ülkemize, milletimize, özellikle Isparta’mıza bu Isparta taşımız hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum”