Belediye Başkanı Günaydın'ın özel-likle Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu'yu görevden alma operasyonu kamuoyunda tepkilere yol açtı. Balaman'ın işyeri basma, kapatma, mühürleme operasyonları için kullandığı Zabıta teşkilatını esnafla barıştıran Aydoğdu'nun Gençlik Merkezi'ne görevlendirilmesi şok etkisi yarattı.

Belediye'de tüm kesimlerin kolaylıkla görüşebildiği tek başkan yardımcısı konumunda olan Recep Erdem'e bağlı birimlerin kendisinden alınmasına da tepki var. Kültür, basın, zabıta gibi sosyal birimlere bakan Erdem'e sadece Dış İlişkiler Müdürlüğü bağlanması hem Belediye içinde hem de kamuoyunda rahatsızlık uyandırdı. Isparta basını ile Belediye yönetimi arasında köprü olan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Balcı'nın görevden alınması özelikle medya camiasında rahatsızlılığa neden oldu.

Aktif Gazeteciler Demeği Başkanı Ali Çokyaşa, "Isparta basınına kolaylık sağlayan, yardımcı olan, bilgi alışverişini layıkıyla yerine getiren bir müdürün görevden alınmasını anlayamadık. Bu karardan biran önce geri adım atılmasını bek-liyoruz" görüşünü iletti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne Hasan Balaman dönemindeki Müdür Halil Gülderen'in getirmesi de tepkinin di-ğer adresi oldu. Gülderen'in 29 Mart 2009 yerel seçimleri sürecinde MHP'lilere yönelik sataşmada bulunmasına şahit olan Kamu-Sen üyeleri, bu atamaya oldukça tepkili. Olağanüstü toplantı yapan Kamu-Sen Isparta Şube Yönetim Kurulu, bu atamadan duyduğu rahatsızlığı hem Genel Merkeze hem de MHP İl Başkanlığı'na bildirirken, Sendika, Gülderen'in görevden alınmasını talep etti. MHP İl Başkanı İsa Yalçın'ın Kamu-Sen'den süre istediği gelen bilgiler arasında