Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ve beraberindeki yetkililer, Halıkent Mahallesi'nde ikamet eden Özdemir ailesini ziyaret etti.

 Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Kılıç, eve bağımlı olarak yaşayan hasta, yaşlı ve özürlü vatandaşlara hizmet etmek amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği kitap verdiklerini belirtti.

2007 yılının ilk kitabını Rüveyda Özdemir'e verdiklerini dile getiren Kılıç "2006 Temmuz ayında hayata geçirilen proje kapmasında bugün Rüveyda'ya kitap vereceğiz. Rüveyda 14 yaşında doğuştan özürlü bir yavrumuz. Rüveyda'nın çok kitap okuması ve sürekli bilgi edinmek istemesinden dolayı bugün ona kitap vereceğiz. Şu ana kadar 16 vatandaşımıza bu şekilde kitap verdik" dedi.

Duygulu anlar yaşayan Rüveyda ise 5. sınıfa kadar okuyabildiğini ve yarım saatten fazla oturamadığını belirterek, okuldan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Kitap okumayı çok sevdiğini belirten Rüveyda, eğitimine evinde devam ettiğini ve okulda kaydının bulunduğunu ifade ederek, yetkililere teşekkür etti. Anne Nuray Özdemir ise çok mutlu olduklarını kaydetti. Konuşmaların ardından Rüveyda Özdemir, kitaplarını İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç'ın elinden aldı.

(İhlas Haber Ajansı)