AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleri ile KYK Bölge Müdürlüğü yetkilileri yurt inşaatı için Ş. Karaağaç’a gelerek yer incelemesinde bulundular. Daha önce kiralama yöntemi denendi ama uygun yer bulunamadığı için kiralanamadığı açıklandı.

Fatih Mahallesi Kapalı Halı saha karşısında Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait arsa ve Şarkikaraağaç Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Beyköy yolu üzerinde Anaokulu yanında bulunan arsalara KYK Antalya Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapıldı.   

Süleyman Demirel Üniversitesi Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu ve Turizm Meslek Yüksekokulu önümüzdeki dönemde Öğrenci artışının olacağını bildiren Ak Parti İlçe Başkanı Selçuk Gökmen:”Bu doğrultuda Ak Parti Isparta Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in desteği ile Şarkikaraağaç’a 400 kişilik yurt yapılması kararlaştırıldı.

Yapılacak olan KYK yurdu Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olan arsada büyük ihtimal karar kılındı.  Yapılacak olan yurt İlçe Merkezinde konumlanmakta olup, şehir içi ve şehir dışı toplu ulaşım durağına200 m, İlçe merkezine 110 mt., yüksekokula ise 400 mt uzaklıkta olacak” dedi.

İlçe Başkanı Selçuk Gökmen ''Yerel seçimlerden önce Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek konusunda sözümüz vardı. Biz bu sözümüzü yerine getireceğiz. Akabinde yapılacak olan yurtta 50 kişiye çalışacak.  Desteklerini esirgemeyen Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç’a, Isparta Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’e halkım ve şahsım adına teşekkür ederim'' dedi.