Şarkikaraağaç'ta kanalizasyon şebekesi yapım çalışmaları başladı. Ak Parti Isparta Milletvekili S. Sadi Bilgiç'in yoğun katkılarıyla birlikte 8 Milyon 450 Bin TL'ye mal olacak çalışmanın 2015 Nisan ayında bitirileceği öğrenildi.
 
İlbank A.Ş. Antalya Bölge Müdürlüğünde 03.01.2013 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen ve 2013 Mart ayında yer teslimi yapılan kanalizasyon şebekesinin yapım çalışmaları başladı. İhale bedelinin 8 milyon 500 Bin TL olduğu bildirilen kanalizasyon çalışmaları için 120 kilometrelik ana ve ara hat döşeneceği öğrenildi.
 
Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, taahhütnameye göre yüklenici firmanın tesisi 2015 Nisan ayında bitirip teslim edeceğini söyledi. Tesisin ilçe için acil olması ve öncelik taşıması nedeniyle yaptıkları görüşmeler sonucu bu tarihi 2014 yılbaşına çektiklerini anlatan Ufacık, "Şebeke döşeme çalışmalarıyla aynı anda abone bağlantıları da yapılacak. Böylece konutların şebeke bağlantılarını yapmak için zaman ve iş kaybının da önüne geçeceğiz. Kanalizasyon şebekesinin bitmesinin ardından arıtma tesisinin yapımına geçilecek. Altyapı çalışmalarının bitirilmesinin ardından ise şehir içi yol ve çevre düzenleme çalışmalarına geçeceğiz" dedi.