Saadet Partisi GİK Üyesi Fatih Erbakan, Saadet Partisi'nin diğer tüm partilerden farklı olduğunu, sıkıntılardan kurtulmak için halkın 12 Haziran'da Saadet Partisi'nden yana oy kullanması gerektiğini savundu.
Fatih Erbakan, genel seçim çalışmaları çerçevesinde geldiği Isparta'da Hükümet Meydanı'nda mehter marşı ve ''Mücahit Erbakan'' sloganıyla karşılandı. Halka seslenen Erbakan, babası Necmettin Erbakan'ın Türk milletinin şuurlanması, İslam'ı doğru anlamış ve tüm İslam halklarının kurtulması için mücadele ettiğini anlattı.
Milli görüşe gönül vermiş insanların bölünmeye, parçalanmaya, yok edilmeye çalışıldığını ve bu doğrultuda partilerinin 4 kez kapatıldığını ifade eden Erbakan, ''Bu inanç, şuur, hizmet aşkı bizde olduğu sürece 4 değil, 14 kez kapatsalar, 15'incisini kurar, yolumuza devam ederiz'' dedi.
Milli görüşü ''her derde deva ilaç, her ağrıya iyi gelen bir kaplıca suyu'' diye nitelendiren Erbakan, iktidara gelmeleri halinde iç, dış politikaya, ekonomiye yönelik çalışacaklarını, manevi yozlaşmayı düzelteceklerini kaydetti.
Erbakan, şöyle konuştu:
''Saadet Partisi işbirlikçi değildir. Asla İsraille, Amerika ile işbirliği yapmaz. Diğerleri ise zoru gördüklerinde dış güçlerle işbirliği yaparlar, bedel ödemeyi göze alamazlar. Diğerlerinde olmayan başka özellik maneviyatçılıktır. Dünyacı değil, ahiretçidir. Bir adım atacağı zaman ahiretteki karşılığını düşünür. Diğerlerinin maneviyatları eksiktir. Hepsi dünyacıdırlar.''
Saadet Partisi'nin faizsiz ekonomi sistemini savunduğunu anlatan Erbakan, iktidara geldiğinde faizsiz adil ekonomi sistemini uygulayacaklarını kaydetti. Faiz uygulamasının terk edileceğini, herkesi zenginleştirecek adil bir ekonomi programının hayata geçirileceğini belirten Fatih Erbakan, diğer partilerin ise, insanları sömüren bir sistem uyguladıklarını ileri sürdü.
Erbakan, diğer partilerde ''batı hayranlığı, batı taklitçiliği, batıyı üstün görme hastalığı'' olduğunu iddia etti. Saadet Partisi olarak yeni bir Türkiye değil, yeni bir dünya kurmayı hedeflediklerini aktaran Erbakan, diğer partilerin vizyonlarının ise Türkiye ile sınırlı kaldığını öne sürdü. Partilerin birbirleriyle benzer vaatlerde bulunduğunu belirten Erbakan, ''Bu milleti kurtaracak icraatları yapmaları mümkün değildir. Aslında önümüzdeki seçimlere iki parti girecektir. Birincisi Saadet Partisi, ikincisi diğerleri'' diye konuştu.
Fatih Erbakan, 12 Haziran seçimlerine güçlü şekilde girdiklerini kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:
''Gerçek manada tam bağımsız Türkiye istiyorsanız 'Saadet Partisi' demelisiniz. Dış güçlerin taşeronu olan, onların gelir götür işlerini yapan Türkiye değil, güçlü bir dış politika sergileyen Türkiye istiyorsanız, yokluk fakirlik içinde değil, bolluk bereket, refah içinde Türkiye istiyorsanız, misyonerlerin cirit attığı, gençlerin anarşist, satanist olduğu, uyuşturucuya alıştığı, boşanmaların arttığı bir Türkiye değil, önce ahlak ve maneviyat anlayışının hakim olduğu, gençlerin milli manevi değerlerine bağlı Türkiye istiyorsanız bizi desteklemelisiniz.''
Başörtülü kızların üniversitelere girebilmesi, 12 yaşından küçük çocukların da Kur'an-ı Kerim öğrenebilmesi, inanç özgürlüğünün hakim olduğu bir Türkiye vizyonu çizdiklerini vurgulayan Fatih Erbakan, Türkiye'nin parçalanmış bir ülke değil, güçlü bir ülke olabilmesi için 12 Haziran'da oyların Saadet Partisi'ne verilmesi gerektiğini savundu. Saadet Partisi'nden başka kurtuluş olmadığını ifade eden Erbakan, ''Bu felaketten kurtulmak istiyorsanız Saadet Partisi'ni seçmek zorundasınız. Diğerleri aynı. 50 senedir de laboratuvardaki deney gibi ispatlanmış durumda'' diye konuştu.
Fatih Erbakan, konuşmasının ardından Saadet Partisi Isparta Milletvekili adaylarını tanıttı.