Sevgili dostlar Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen dün Ankara’dan Isparta’ya döndü.

Süleyman Demirel Üniversitesinde binlerce seveni tarafından karşılanan Şükrü Başdeğrimen, Ispartalılarla adeta yeniden hasretle-muhabbetle kucaklaştı.  

Kucaklaşma, hasretle ve muhabbetle kavuşma; sanki gecenin en karanlık anının, sabaha en yakın olan anı gibiydi. Tan ağartısı misali…

Sevgili dostlar daha belediye başkanlığı için aday adayları yokken, seçim atmosferi yokken 13 Ağustos 2018 tarihinde yazmış olduğum ve haber sitelerinde çıkan “Şükrü Başdeğirmen” başlıklı yazıyı yeniden sizlerle paylaşmak istiyorum.

O yazımda “Ak Parti Her İl’e Bir Recep Tayyip Erdoğan Arıyor” acaba Isparta’nın Erdoğan’ı kim olacak diye sormuştum.

 Ve yine o yazımda Isparta için en doğru adayın Şükrü Başdeğirmen olacağını yazmıştım.

Aklın yolu birdir, sokaktaki, caddedeki aklıselim insanlar gibi bizde yanılmadık.

Evet, Isparta’nın Recep Tayyip Erdoğan’ı, Şükrü Başdeğirmen oldu.

Ve işte o yazı…

“Şükrü Başdeğirmen;

Sevgili dostlar geçtiğimiz hafta Isparta kamuoyunda Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen Beyin Isparta Belediye Başkanlığına adaylığı konusunda bazı haberler çıkmıştı.

Bu haberlere göre Şükrü Beyin, adaylık konusunda kesin kararını verdiği ve düşüncesini yakın çevresiyle paylaştığı iddia edilmişti. Ve hatta Ak Partiden belediye başkan adayı olacağı haberleri yapılmıştı.

Efendim 31 Mart 2019 yerel seçimlerine daha çok uzun zaman var. Ancak siyasette zaman mefhumunun ne kadar değişken olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Yaşadığımız tecrübeler bize gösteriyor ki siyasette 24 saat çok uzun bir zaman dilimi olurken, bazen aylar ve yıllar çok yakın olmaktadır.

Ak Parti bu seçimde belediye başkan adaylarını erken açıklayacağını söylemişti. Atalarımız; ‘Erken kalkan yol alır, er evlenen döl alır’ diye boşuna dememişler. O bakımdan Şükrü Beyin belediye başkanlık adaylığıyla ilgili düşüncelerini yakın çevresiyle paylaşmasına çok erkendir diyemeyiz.

Sevgili dostlar Şükrü Başdeğirmen’in  sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleri kanalıyla uzun yıllar Isparta’ya çok önemli hizmetleri, katkıları-faydaları olmuştur. Ayrıca ailesiyle birlikte birçok sosyal ve kültürel faaliyete öncülük yaparak insanların ıstırabıyla, dertleriyle hemdert olmuştur. Beyefendiliği ve alçakgönüllülüğüyle herkes tarafından beğenilen, güvenilen bir kişilik olmuştur. Kısacası bu şehrin yetiştirmiş olduğu değerli şahsiyetlerden birsi olmuştur.

Birleştirici, bütünleştirici, kucaklayıcı kişiliğiyle halkın gönlünde taht kuran Şükrü Bey,  aynı zamanda projeci kimliğiyle de ön plana çıkmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tecrübe ve birikimiyle Isparta’ya çok değerli hizmetleri olacaktır.

2018 Temmuz ayının ilk haftasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapmıştı. 24 Haziran seçimlerinin değerlendirildiği o toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımız kürsüden aynen şunları söylemişti; “Ak Partiyi yücelten tevazudur. Bu doğrultuda biz tevazu sahibi, şatafattan uzak duran ve halkın gönlünde karşılığı olan isimler arıyoruz.

Sadece güzel hizmet yapmakla bu iş olmaz. Vatandaş özellikle tevazu arıyor tevazu.  İnsanların gönlüne girecek, yüreğine dokunacak. Tepeden bakmayacak. Kibir, kin olmayacak.

Gönüllere girmiyor da vatandaşa eğer tepeden bakıyorsak, hart-hurt yapıyorsak kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir ondan sonra kenara koyar.

El sıkmayan, tevazu göstermeyen, şatafat içinde yaşayanla bu iş olmaz. Efendi değil, hizmetkâr olacak. Yönettiği şehrin halkıyla beraber olmayan, gönülleri fethetmeyen, aşkla, şevkle, adaletle, akılla çalışmayan bir belediye başkanı bir eliyle yapıp diğer eliyle yıkan kişi gibidir” demişti. Ve eklemişti; “Önümüzdeki yerel seçimlerde adaylarımızı erkenden açıklayacağız” diye.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuşması kamuoyunda ‘Her İl’e Bir Erdoğan Aranıyor’ şeklinde yorumlanmıştı. Ve yerel basınımızda  ‘Isparta’nın Erdoğan’ı kim’ olacak? Diye haberler yapılmıştı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yukarıda yazmış olduğum görüşlerine bakacak olursak, Isparta’da bu görüşe uyan en önemli potansiyel adaylardan birisinin de Şükrü Başdeğirmen’in olduğunu görmekteyiz. 

Bugün anket yapmak amacıyla Isparta sokaklarına çıksak, her 10 kişiden 9’nun Şükrü Beyi Isparta Belediye Başkanı olarak görmek istediğini sonucu çıkacaktır.                        

Eh ne diyelim; sağlık olsun, hayırlısı olsun.”