SABAH'TAN BOMBA İDDİA

Sabah, SDÜ seçimlerinde Prof. Dr. İlker Çarıkçı'nın; Cumhurbaşkanı ve Hükümetin Savaş Açtığı Gülen Hareketine yakın olan öğretim üyeleri tarafından desteklendiğinin iddia edildiğini yazdı. Ancak yazı bir süre sonra İnternet sayfasından kaldırıldı. İnternetten kaldırılan yazı için Basılı gazetede ise yapılacak hiçbirşey kalmamıştı.

Sabah Akdeniz eki, Süleyman Demirel Üniversitesi seçimlerini bugün manşetine taşıdı. 'SDÜ seçiminde kumpas iddiası' başlığı ile yarım sayfaya yakın verilen haberde, SDÜ rektör seçimlerinin ardından tekrar 'paralel' yapılanma tartışmasının alevlendiğini, listedeki isimlerle ilgili yeni iddiaların ortaya atıldığını yazdı.

İşte o haber;

SDÜ seçiminde paralel iddiaları

SDÜ'de Rektör seçimlerinin ardından 'Paralel' yapılanma kavgası gündemde. En çok oyu alan Prof. Çarıkçı'nın Fetullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen öğretim üyeleri tarafından desteklendiği iddia edildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör seçimlerinin ardından 'Paralel' yapılanma kavgası gündeme damgasını vuruyor. Seçimlerde en çok oyu alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'nın Fetullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen öğretim üyeleri tarafından desteklendiği iddia edildi.

TARTIŞMA BAŞLADI 

Uzun bir süreden beri rektörlük seçimlerini etkilemek amacıyla mevcut Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu aleyhine yürütülen 'Paralelci' kampanyaları hedefine ulaşmış oldu. Yapılan kampanyanın İbicioğlu'nun seçimlerde ilk sırada yer almaması için bir 'Kumpas' olduğu üniversite camiasında gündem oluşturdu. Bu kez de, Çarıkçı'ya oy verenlerin 140'ının paralelcilerden, 65'inin sol görüşlü öğretim üyelerinden ve 80'inin ise ulusalcı ülkücülerden oluştuğu iddiası ortaya atıldı. Seçimde 271 oy alarak ikinci sırada kalan Rektör İbicioğlu'nun ise 17 Aralık'tan sonra paralelcilere yönelik temizlik yapması nedeniyle bu grubun öfkesini üzerine çektiği konuşuluyor. SDÜ kulislerinde İbicioğlu'na çoğunluğu AK Parti'li olmak üzere, Ülkücüler, Menzilciler, bir kısım Hakyolcular ile münferid muhafazakarlar ve ortalama solcuların oy verdiği ileri sürülüyor.

İLGİNÇ İDDİALAR 

Çarıkçı'nın 17 Aralık'tan sonra rektör yardımcılığı görevini kabul etmemesi ise paralel yapı tarafından desteklendiği yönündeki iddiaları güçlendiriyor. Çarıkçı'yı destekleyenler arasında yer alan ve 2007 yılında AK Parti hükümetini devirmeye yönelik Cumhuriyet mitinglerinin üniversite organizatörlüğünü yapan Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu'nun yer alması da dikkat çekiyor. 

İNCE HESAPLAR

Seçimin hemen ardından birinci etabın bittiğini kaydeden Prof. Çarıkçı'nın, "Başka bazı etapları da var. İnşallah sonuna kadar hep birlikte götürmeye çalışacağız" demesi ve "Böyle bir sonucu bekliyor muydunuz" sorusuna, "Çeşitli hesaplar yapıyorduk tabi. Bu da hesaplarımız arasında olan sonuçlardan biriydi" yanıtını vermesi seçim öncesi büyük bir çalışma yaptığının göstergesi olarak yorumlanıyor.

ÇETİN BİR SEÇİM

SDÜ'deki seçimde 935 öğretim üyesi oy kullanmış ve adaylardan Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı 315, mevcut Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu 271, Prof. Dr. Fatih Gültekin 142, Prof. Dr. Raşit Altındağ 89, Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner 75, Prof. Dr. Turhan Yavuz 18, Prof. Dr. Nazmi Avcı 9 ve Prof. Dr. Nebi Bilir 4 oy almıştı.