Ispartalı Şaban Çancı ilerleyen yaşına rağmen bisikletiyle Türkiye'yi geziyor.

Dünyanın çeşitli ülkeleriyle Türkiye'nin birçok bölgesini gezen Şaban Çancı, Antalya'dan çıktığı Türkiye turuna Kastamonu'nun Cide ilçesinde mola verdi.

Doğa ve macera tutkunu olduğunu, bugüne kadar Suriye, Mısır, İran ve İran ile birlikte Türkiye'nin birçok bölgesini bisikletiyle gezdiğini dile getiren Çancı, gittiği bölgelerde tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiğini bildirdi.

Asıl mesleğinin yorgancılık olduğunu dile getiren Çancı, "İstanbul'da mesleğim yorgancılıktı. O zamanlar yorgancılığın cazibesi vardı. 8 yıl yorgancılık üzerine açtığım dükkanımı çalıştırdım. Bu zamana kadar 3 kez evlenip ayrıldım. Annemden kalan bir evde yalnız yaşıyorum. Benim yaşam biçimimi benimseyecek birisi olursa evlenirim. Fakirim diye üzülmüyorum. Sağlığım yerinde olduğu müddetçe aç kalmayacağıma, muhtaç olmayacağıma inanıyorum" dedi.

İnebolu'ya daha önce de geldiğini kaydeden Çancı, İnebolu'nun güzel bir yer, insanının ise cana yakın olduğunu ifade etti. Çancı, Karadeniz turunu Amasra üzerinden İstanbul'a tamamlayacağını sözlerine ekledi.