Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, ISBAŞ fabrikasının iki aya kadar şehrin dışına kaldırılacağının müjdesini verdi.


Isparta"nın hızla gelişen ve büyüyen Işıkkent, Batıkent, Binbirevler mahallerinin içinde yıllardır devasa bir sorun olarak öylece bekleyen ISBAŞ Fabrikası sonunda bulunduğu yerden kaldırılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, halkın ISBAŞ"ın ne zaman yeni yerine taşınacağı ile ilgili sorduğu sorulara katıldığı bir düğünde cevap verdi. Vatandaşların haklı olarak ISBAŞ"ın yeni yerine ne zaman taşınacağını merak ettiğini belirten Başkan Balaman, iki aya kadar yeni yerine taşınacağını belirtti. Vatandaşların kışın çamur içerisinde, yazın toz toprak içerisinde kaldığını belirten Balaman, bu duruma razı olmadıklarını söyleyerek bu yanlışlığın bir an evvel düzeltilmesi gerekiyordu dedi.

Başkan Balaman, “ Vatandaşlarımız haklı olarak ISBAŞ"ın yeni yerine ne zaman taşınacağını merak ediyorlar. Biz bunu duyurusunu gerek bilbordlarla gerekse otobüs duraklarında yapmıştık. İnşallah iki ay sonra ISBAŞ"ı şehrin dışına yeni yerine kaldırmış olacağız. Buradaki vatandaşlarımız yıllardır kışın çamur içerisinde yazın toz toprak içerisinde kaldılar.

Bu durum vijdanen bizi çok rahatsız etti. Biz buna razı değiliz. Burada bir yanlışlık vardı ve bunun düzeltilmesi gerekiyordu. Bu duruma en uygun olanı ise ISBAŞ"ı kaldırmaktı. İnşallah iki aya kadar ISBAŞ"ı yeni yerine şehrin dışına taşımış olacağız.” dedi