HELAL KESİM: Kalite ve Gıda Güvenlik Belgesi’ni Akdeniz Denge Patent Koordinatörü Metin Arıkaya aracılığı ile alan Safir Yöneticisi Serkan Öngör, kendi çiftliklerinde ‘Helal Kesim’ yaptıklarını kaydetti.

Sağlıklı gıda ve organik ürün dönemi

1 Milyon 200 Bin TL finansmanla inşa edilen SAFİR, sadece ‘ocakbaşı restaurant’ değil. Aynı zamanda yöresel ve organik ürünlerin de satışı yapılıyor.

MİRAS LEZZETLER

Yiyeceklerin misafirlerin gözü önünde pişirildiğini söyleyen SAFİR Kurucu Üyesi Serkan Öngör, kendi çiftliklerinde ‘Helal Kesim’ yaptıklarını kaydetti. Osmanlı İmparatorluğu mutfağından ‘Kızılcık- Gelincik- Gül ve Demirhindi Şerbeti’ de sunduklarını anlatan Öngör: ‘Sağlıklı ve temiz gıda ana kurumsal değerimizdir.’

ORGANİK ÜRÜN

SAFİR’de çorbadan çiçek/ zeytinyağına; kurutulmuş meyvelerden reçel ve sirkeye kadar genel şemsiyede organik ve yöresel ürün satışı da olduğunu belirten Serkan Öngör: “Ayrıca kırmızı et ürünleri de satıyoruz. 80 büyükbaş kapasiteli çiftliğimiz var. Kesimleri orada yapıp, halkımıza sunuyoruz.”

GIDA GÜVENLİK: ‘ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi’, ‘ISO 22000 Gıda Güvenlik Belgesi’ ve ‘Marka Tescili’ işlemini Akdeniz Denge Patent Ofisi Koordinatörü Metin Arıkaya aracılığı ile alan SAFİR’in Kurucu Üyesi Serkan Öngör: ‘Kırmızı et ürünleri kendi çiftliğimizden geliyor. Kendi çiftliğimizde ‘Helal Kesim’ yapıyoruz. Diğer ürünleri de ‘Helal Gıda’ Sertifikası’na sahip kuruluşlardan temin ediyoruz.’

Güvenilir ‘ocakbaşı’ ‘organik ve yöresel ürün’ ‘şarküteri ve kırmızı et’ için yeni marka: SAFİR

SAFİR, kuruluş değerleri ve hizmet sunum içeriği açısından Isparta’da ilham verecek düzeyde başarı hikâyeleri içeriyor:

I- ÇOK ORTAKLI YAPI: Isparta, çok ortaklı yatırımı başaramıyor. SAFİR, bu yönü ile örnek olacak nitelikte.

II- HAZİNE’NİN VERDİĞİ HAK: Isparta, Hazine’nin verdiği Teşvik ve desteklerden arzu edilen seviyede yararlanamıyor. SAFİR, KOSGEB’in ‘İŞBİRLİĞİ- GÜÇBİRLİĞİ’ Adımı ile proje yapan ilk firma… Bu yolda bir ilham kaynağı olabilir; çığır açabilir.

YATIRIM: 1 MİLYON 200 BİN TL

1 Milyon 200 Bin TL finansmanla inşa edilen SAFİR, sadece bir ocakbaşı restaurant’ değil. ‘Helal Kesim’ yöntemi ile elde edilen etler aynı zamanda çiğ olarak halka da satışa sunuluyor. SAFİR, yöresel/ organik ürünlerin de satışını gerçekleştiriyor. Çorbadan ayçiçeği/ zeytinyağına; reçelden sirkeye; kurutulmuş meyveden; çaylara kadar genel şemsiyede yöresel/ organik ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor. SAFİR’de ayrıca Osmanlı İmparatorluğu’nun mirası ‘Kızılcık- Gelincik- Gül ve Demirhindi Şerbeti’ de sunuluyor.

GIDA MÜHENDİSİ GÖREV YAPIYOR

SAFİR Kurucu Üyesi Serkan Öngör, en büyük değerlerinin sağlıklı ve temiz gıda olduğunu söylüyor. Et üretiminden sunumuna kadar her evrenin Gıda Mühendisi kontrolünde gerçekleştirildiğini anlatan Serkan Öngör: “Gıda Mühendisi dâhil 40 kişiye istihdam sağlıyoruz. 500 m2 yüzölçümlü SAFİR’de yiyecekler misafirlerimizin gözü önünde pişiriliyor. Aynı anda 150 kişiye servis açabiliyoruz. 18 ila 50 arasında değişen 3 farklı kahvaltı hizmetimiz var. Organik ürün hizmetlerimizi de çok önemsiyoruz. Gıda Güvenliği başta olmak üzere her türlü denetimden de başarı ile geçtik.”

İLHAM VERECEK YATIRIM HİKÂYESİ

1 Milyon 200 Bin TL finansmanla inşa edilen ve 20 Mayıs 2014 Salı günü kapılarına gıda sektörüne açan SAFİR Ocakbaşı Restaurant/ Et/ Şarküteri/ Yöresel ve Organik Ürünler, Isparta açısından çok değerli. Yatırım ilham verecek düzeyde içeriğe sahip.

NEDEN ÖNEMLİ: I: Isparta, çok ortaklı yatırım açısından arzu edilen seviyede değil. Çok güzel ve başarılı örnekler, fazla yok. SAFİR, yeni kuşaklar açısından örnek teşkil edecek nitelikte. Zira kurum, 5 girişimci gencin finansal güçlerini ve bilgi birikimlerini bir araya getirilerek inşa edildi

NEDEN ÖNEMLİ: II: Hazine, Teşvik sağlıyor. Ancak Isparta Teşvik açısından arzu edilen seviyeyi bir türlü yakalayamıyor. En canlı örnek Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) ‘İŞBİRLİĞİ- GÜÇBİRLİĞİ’ Adımı… Isparta İŞBİRLİĞİ- GÜÇBİRLİĞİ Destek Programı’ndan bugüne değin hiç faydalanamamış. SAFİR, bu alanda Isparta’da bir ilke imza attı.

İşte bu 2 neden açısından SAFİR, Isparta’da Ekonomi Tarihi’ne geçebilecek düzeyde başarı hikâyesi yazdı ve ilham verecek düzeyde bir yapılanma inşa etti.

SADECE YİYECEK DEĞİL

SAFİR Restaurant, sadece ‘ocakbaşı’ değil.

Aynı zamanda Helal Kesim yöntemi ile üretilen kırmızı et satış noktası

Yine Şarküteri bölümü var

En önemli hizmet sunum alanlarından biri de organik- yöresel ürünler…

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü mezunu SAFİR Kurucu Üyesi 37 yaşındaki Serkan Öngör, yatırımlarını anlattı.

SAFİR’in 1 Milyon 200 Bin TL finansmanla inşa edildiğini kaydeden Serkan Öngör şöyle dedi:

DOĞA ANA’YI YAŞATSIN İSTEDİK

“SAFİR’in hayati kurumsal değeri şudur: Sağlıklı ve temiz gıda

Ayrıca Doğa Ana’yı yaşatsın istedik.

Projeyi Mimar Muhammed Said Uyar çizdi. Çok güzel oldu. İç mekân tasarımında hâkimiyet taş ve ağaç… Misafirlerimiz Doğa Ana’yı yaşasın istedik.

SAFİR 500 m2 yüzölçümlü bir alanda konuşlandırıldı.

Servis alanı ortalama 280 m2

İç mekân servis ünitelerimizin yanı sıra kış bahçesi de bulunuyor.

Aynı anda 150 kişiye sunum yapabiliyoruz.

20 araç kapasiteli otoparkımız ve ‘vale’ hizmetimiz bulunuyor.

Yatırım total maliyeti 1 Milyon 200 Bin TL oldu.

20 Mayıs 2014 Salı gününden bu yana hizmet veriyoruz.

40 kişiye istihdam sağlıyoruz.

HELAL KESİM

Bizim ayrıca 80 büyükbaş kapasiteli bir çiftliğimiz var. Kırmızı et ürünlerini orada üretiyoruz. Helal Kesim yapıyoruz. Ve burada misafirlerimizin tüketimine sunuyoruz.

Kesim anında Veteriner bulunuyor. Üretimden sunuma kadar geçen her evre Gıda Mühendisi kontrolünde gerçekleştiriliyor.

GÖZ ÖNÜNDE

Ocakbaşı ürünleri misafirlerimizin gözü önünde hazırlanıyor.

Türk Mutfağı’nın en güzel örneklerini sunuyoruz.

Ayrıca acı sevenler için Meksika Mutfağı’ndan örnekler var.

08.00- 24.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz.

Ocakbaşı için yakın bir süreçte ev/ işyerlerine servis hizmeti de başlatacağız. Şu an için ekip kurma hazırlıklarımız sürüyor.

Ayrıca mangal için hazır hale getirilmiş pişmemiş ürünlerin de satışını yapıyoruz.

ORİJİNAL SUNUMLAR

Sunumlarımızı ahşap ürünlerde yapıyoruz.

SAFİR, miras lezzetleri de bugünde yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya gayret ediyor. Örneğin Osmanlı İmparatorluğu lezzetleri ‘Kızılcık- Gelincik- Gül ve Demirhindi Şerbeti’ yapıyoruz.

YAYIK AYRAN GELİYOR

Ayrıca menüye yayık ayran ekleyeceğiz.

SAFİR özel sunumuz var. Et ürünü, salata ve garnitürleri özel olarak sunuluyor.

Ticket, Sodexo, Multinet ve Paraf Müşteri Kartları ile de anlaşmalıyız.

KAHVALTI: 18- 50 ÇEŞİT

Hafta içi serpme (28), klasik (18) çeşit kahvaltı menümüz var. Hafta sonu ise açık büfe kahvaltı veriyoruz. O günlerde çeşit ise 50’ye yükseliyor.

KIRMIZI ET SATIŞI

SAFİR ayrıca kırmızı et satış noktası… Helal Kesim yöntemi ile elde ettiğimiz ürünlerin satışını da yapıyoruz. Onun için ayrı bir bölüm hazırladık. Yine şarküteri reyonumuz da var.

ORGANİK VE YÖRESEL ÜRÜN

Önemsediğimiz alanlardan biri de Yöresel ve Organik Ürün

Çok değerli bir alan… Bu konuda tutkun olanların şu an tek adresiyiz.

Aklınıza gelebilecek her türlü gıda burada bulunuyor. Organik ürün için yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

KALİTE SİSTEMLERİ

SAFİR Kurucu Üyesi Serkan Öngör, ISO 22000 Gıda Güvenlik Belgesi de aldıklarını kaydetti.

Bu alanda Akdeniz Denge Patent Ofisi Koordinatörü Metin Arıkaya ile çalıştıklarını anlatan Serkan Öngör, sözlerine şöyle devam etti:

“ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi aldık.

Yine ISO 22000 (Gıda Güvenlik Belgesi) aldık.

Marka Tescili için Bilim- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı genel şemsiyesi altındaki Türk Patent Enstitüsü (TPE) ile çalışmalara başladık.

İLETİŞİM KANALLARI

Safir Ocakbaşı Restaurant Et Şarküteri Yöresel ve Organik Ürünler

Gazikemal Mahallesi 121 Cd. 1305 Sokak No: 1 32100/ ISPARTA (Subay Orduevi üzeri)

TLF: 0 (246) 500 21 21

Akdeniz