Yürüyüş sonrası açıklama yapan Vali Şehmus Günaydın, geleceğimiz için sağlıklı bir nesle ihtiyacımız olduğunu vurgulayarak, “Maalesef obezite günümüzde çok ciddi sorun haline geldi. Hareketsizlik bunun en baştaki nedenlerinden birisi. Mutlaka sporu kalıcı hale getirmemiz gerekir” dedi.
 
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla Isparta’da ‘Her Gün 10 bin Adım’ adı altında bir yürüyüş etkinliği düzenlendi. Valilik arkasından başlayıp, İstasyon Caddesi ve 6 Mart ile Mimar Sinan Caddesi’ni takip eden güzergahta gerçekleştirilen yürüyüş, yine Valilik arkasında son buldu. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Mehmet Nazif Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ceylan Çaylak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

rüyüşün ardından öğrencilere elma, su ve şapka dağıtıldı. Ayrıca öğrenciler için çuval ve ip çekme yarışması düzenlendi. İp çekme yarışmasına Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı ve İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Mehmet Nazif Aydın da katılırken, Vali Şehmus Günaydın da her iki yarışmayı takip etti.

MUTLAKA SPORU KALICI HALE GETİRMEMİZ GEREKİR
Yarışmaların sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Vali Şehmus Günaydın, geleceğimiz için sağlıklı bir nesle ihtiyacımız olduğunu vurguladı. Vali Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek adına bu tür faaliyetleri daha sık yapacağız. Çünkü toplum olarak şunu çok iyi biliyoruz ki; maalesef obezite günümüzde çok ciddi sorun haline geldi. Çocuklarımızın beslenme konusundaki eksikliklerimiz ve hareketsizlik bunun en baştaki nedenleri. Mutlaka sporu kalıcı hale getirmemiz gerekir. Günlük 10 bin adım diyoruz ama bunu kaç kişi yapıyor. Etrafımıza baktığımızda bu konuda ciddi bir eksiklik olduğunu görüyoruz. Tüm kurumlarımız bu konuda daha fazla çalışmalı ve daha fazla etkinliklere yer vermeliyiz. Valilik olarak da bu işin öncüsü oluruz.

OKULLARIMIZDAKİ SPOR TESİSLERİ VATANDAŞLARIMIZIN KULLANIMINA AÇILDI
Vatandaşlarımızın Isparta’da sağlıklı yaşaması ve hareketli bir hayat sürmeleri adına her türlü tedbiri almaya hazırız. Bu konuda gençlik ve spor il müdürlüğünce ciddi çalışmalar yapıldı. Vatandaşlarımızın spor tesislerinden yararlanabilmeleri için çalışmalarımızı tamamladık ve spor tesislerimizi vatandaşlarımızın kullanımına  açtık. Bazen ben de sabah gidiyoruz statta yürüyen vatandaşlarımızı görüyorum. Bunu çok fazla yaygınlaştırmamız lazım. Bunun için okullardaki spor sahalarımızı da vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Vatandaşlarımız okul bahçelerindeki spor tesislerini kullanabilir. Hafta sonlarında vatandaşlarımız bu alanları kullanabilir.

GENÇLERİMİZİN EN AZ BİR SPOR DALINA İLGİ DUYMALARINI ARZU EDİYORUZ
İşe giderken eğer işimiz ile evimizin arasındaki mesafe yakınsa bunu araçla yapmayalım, yürüyelim. Ben bazen valiliğe yürüyerek geliyorum. Her gün ortalama 10 bin adımı atmaya dikkat ediyorum. Vatandaşlarımızın sağlıkları ve sağlıklı bir gelecek nesil için bunu yapmamız lazım. Gençlerimizin kafelerde, kahvehanelerde uzun zaman geçirmelerini istemiyoruz. Mutlaka bir spor dalına ilgi duymalarını ve buna aktif olarak katılmalarını istiyor, arzu ediyoruz. Bu konuda valilik ve il özel idare olarak futbol dışındaki takımlar da malzeme desteği veriyoruz. Bunu sağlıklı yaşam için yapıyoruz.”

 GÜLSES GAZETESİ