Bu iş çalışanlar arasında ayrım oluşturuyor. Bakanlık, derhal bu yanlıştan geri dönmelidir. Zam 1 milyon sağlık çalışanını kapsamalı” dedi.Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan ve ardından Meclis’te görüşülmesine başlanan uzman ve pratisyen hekimlere 2 bin 500 ile 5 bin lira zam düzenlemesine, Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Demiralay, ayrım oluşturduğu gerekçesiyle tepki gösterdi.

Demiralay, Sağlık Bakanlığı’na yanlıştan dönün çağrısında bulundu.

“Sağlık Bakanlığı Derhal Yanlıştan Geri Dönmeli”

Demiralay, “Uzman ve pratisyen hekimlere yapılacak olan 2500 ve 5000 liralık zammı yerinde buluyoruz ancak yapılacak olan zamdan bütün sağlık çalışanları faydalanmalıdır. Bu iş çalışanlar arasında ayrım oluşturuyor. Bakanlık, derhal bu yanlıştan geri dönmelidir. Düzenleme, TBMM’de onaylanmadan, 1 milyon sağlık çalışanını kapsayacak şekilde hak ve hakkaniyet esasıyla yeniden ele alınmalıdır” diye konuştu.

“Emeğimizin Değersizleştirilmesine Asla Müsaade Etmeyeceğiz”

Sağlık çalışanlarını yok sayarak atılan adımların sağlık sistemine zarar verdiğini dile getiren Erdal Demiralay, “Bir kesimi yok sayarak atılan adımlar sağlık sistemine zarar verir. Sağlık çalışanları arasında aynı işi yapan, aynı unvana sahip insanlar birbirinden farklı ücretler alıyorlar. Biz alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bu hakkı bize çok görenlerin vicdanına seslenmek istiyorum. Bir sağlık çalışanı 7/24 saat çalışıyorsa, koronavirüse yakalanma oranı vatandaşa oranla 10 kat daha fazlaysa, can kurtarmak için can veriyorsa bunun karşılığını ödemek boynunuzun borcudur. Emeğimizim değersizleştirilmesine kimsenin hakkı yok ve buna asla müsaade etmeyeceğiz. Sağlık çalışanları fedakârlık yapıp korakor mücadele ediyorsa siyasi iradeden de fedakârlık beklemek hakkımız” ifadelerini kullandı.

Isparta'da İftar Vakti Kaza Motosiklet Devrildi Isparta'da İftar Vakti Kaza Motosiklet Devrildi

Adaletli bir ek ödeme sisteminin acilen hayata geçirilmesi çağrısında bulunan Demiralay, “Yapılacak şey belli. Adaletli bir döner sermaye sistemi acilen hayata geçirilmelidir. Biz buna yönelik çözüm önerilerimizi her bir muhatabımızla paylaştık. Hekimlerin performanslarına göre aldıkları ücretler hastane bütçesi yerine genel bütçeden ödenmeli. Bugün açıklanan bu yanlış adımlara karşı bundan sonraki süreçte mekik diplomasinse başlayacağız ve bu işin yanlışlığını anlatacağız” dedi.