Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Ben Bu Ülkenin Geleceğiyim’ Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘alkol ve tütün mamüllerinin zararları ile kullanılmamasına dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi. 
 
“Gençlerimiz Bizim Geleceğimizdir” sloganı ile yola çıkılarak oluşturulan projede gençlerimizin bu ülkenin geleceğinde önemli bir paya sahip olduklarını ve ne kadar değerli olduklarını kendilerine hissetmeleri, sigara, alkol, internet ve madde bağımlılığına karşı gençleri bilinçlenmeleri hedefleniyor. 
 
ÖĞRENCİLER PANKANTLARLA YÜRÜDÜ 
 
Konu ile ilgili olarak dün saat 10.00’da Belediye’ninönünden başlayarak Kaymakkapı Meydanında açılan Stantta sona eren bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe; Vali Yardımcısı Mestan Deniz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler yürüyüşte ellerinde sigara ve alkolün zararlarını içeren yazı ve söylemlerin bulunduğu pankartlar taşıyarak vatandaşları bu konuya dikkat çektiler. 
 
“SİGARA İÇERSEN AKCİĞERİN BÖYLE OLUR” 
 
Mimar Sinan Caddesi Kaymakkapı Meydanı Karbuz Çeşmesi yanında açılan Tütün Birimi Standına ise kadavradan çıkarılmış sigara içmiş bir insanın akciğeri konuldu. Söz konusu akciğer vatandaşların görüp incelemesi ve ibret alması için su dolu kavonozda sergiledi. Stand görevlileri, akciğeri inceleyen vatandaşlara; “Bakın sigara içerseniz ciğeriniz işte böyle olur” diyerek sigara başta olmak üzere alkol ve diğer kötü alışkınlıklar konusuda uyarılarda bulundular.
 
 
YILDIRIM; “SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK DEMEKTİR” 
 
Yürüyüş sonrası Standın başında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım konuşmasında; “Gençlik ve Spor Bakanlığı 2012 yılı Gençlik projeleri kapsamında kabul edilen ve finanse edilen “Ben Bu Ülkenin Geleceğiyim” Projesi; “Gençlerimiz Bizim Geleceğimizdir” sloganı ile yola çıkılarak oluşturulmuştur. Projede gençlerimizin bu ülkenin geleceğinde önemli bir paya sahip olduklarını ve ne kadar değerli olduklarını kendilerine hissetmeleri, sigara, alkol, internet ve madde bağımlılığına karşı gençleri bilinçlenmeleri hedeflenmektedir.
 
Yöntem olarak, gençler arasında köprü kurularak akran öğretiminin gerçekleşmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda ortaöğretim kurumlarımızda 9. Sınıf da öğrenim gören 3000 öğrencimizin konu ile ilgili eğitimleri başlamıştır ve uygulanmaya devam edecektir.
 
Projede aynı zamanda projenin konusu ile ilgili öğrencilerde farkındalık yaratmak ve boş zamanlarını doğru bir şekilde değerlendirebilmeleri için; onları aktif kılacak çeşitli etkinlikler (spor aktiviteleri, Drama eğitimi, doğa yürüyüşleri, yarışmalar gibi faaliyetler) düzenlenecektir. İşte bugün burada bu faaliyetlerden birinin gerçekleştirilmesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. 60 ortaöğretim örencimiz ile birlikte doğa yürüyüşü yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu etkinliğimizin asıl amaçlarından gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek ve sağlıklı bir birey olmanın önemi ile ilgili bilinçlenmelerini sağlamaktır. Her hafta düzenli bir şekilde farklı branşlarda da spor etkinliklerimiz devam edecektir. Önümüzdeki günlerde de bunları sizinle paylaşacağız. Gençler geleceğimizdir, göz bebeğimizdir. Onlara yapılan her yatırımın ülkenin geleceğine yatırılan bir miras olduğunun farkındayız. Bu nedenle gençlerimizin de ülkemizin geleceğinde ne kadar önemli olduğunun farkında olmalarını istiyoruz” dedi. 
 
DENİZ; “KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUN” 
 
Yürüyüşe katılan Vali Yardımcısı Mestan Deniz de konuşmasında, gerek öğrencilere gerekse vatandaşlara sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmaları tavsiyesinde bulundu.