Isparta-Burdur Tabipler Odası Başkanı Metin Aydın, Isparta Devlet Hastanesi'nde hemşirenin yapması gereken bir işin temizlik işçisi tarafından yapılması olayını kabullenilemeyeceğini bildirdi.
    
Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Isparta Devlet Hastanesi'nde yaşanan olayın Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesindeki hizmet uygulamaları içinde ne ilk ne de son olay olacağını iddia ederek, ''Sağlıkta dönüşüm programının makyajı dökülüyor'' iddiasında bulundu.
    
Aydın, açıklamasında Isparta Devlet Hastanesi'nde temizlik işçisi tarafından mesanesine sonda yapılan 72 yaşındaki hastanın kaptığı enfeksiyon sonucu hayatını kaybettiği iddiasını değerlendirdi. Bu olayın kabul edilemeyecek bir ihmal olduğunu kaydeden Aydın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ''Sağlık çalışanı olmayan bir kişinin tıbbi müdahalede bulunmasına ne sebeple olursa olsun bir hekim veya hastane idaresi tarafından izin verilmesi veya göz yumulması kabul edilecek bir durum değildir. Bu acı olay bizler için sürpriz olmamıştır. Maalesef bu üzücü olay, şu anda uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesindeki sağlık hizmet uygulamaları içinde ne ilk ne de son olay olacaktır. 2002 yılından itibaren Türkiye'de uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın ana amacı, kamu sağlık kurumlarının içini sağlık çalışanı sayısı ve kalitesi yönünden boşaltarak, etkisiz hale getirmek iyi hizmet vermelerini engellemek, özel sağlık hizmetlerinin devlet eli ile gelişmesini desteklemektir'' dedi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık kurumlarının işletme, hastaların da müşteri olarak görüldüğünü ve sağlık kurumlarında verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi değil kâr etme düşüncesinin ön plana çıktığını belirten Aydın, aşırı kar etme hırsının olduğu, her tıbbi hizmete işletme mantığı ile bakılan ortamlarda her türlü etik dışı uygulamaların olduğunu öne sürdü,
    
Aydın, kamusal sağlık hizmetlerinde kâr etme düşüncesinin hiçbir sosyal devlet uygulamalarında öncelik olamayacağını ve kabul edilemeyeceğini savundu.