Yurdun güney ve batı bölgelerinde bu gece ve yarın etkili ve sürekli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği, vatandaşların ve ilgililerin hazırlıklı ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda sağanak yağışların yurdun büyük bir bölümünde etkisini sürdürdüğü anımsatıldı. Açıklamada, bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, yağışların Marmara'nın kuzey ve batısı, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve orta Karadeniz'de görülecek sağanak yağışların İzmir, Muğla Aydın, Denizli, Antalya, Isparta, Burdur, Mersin, Adana, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul illeri başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu ile Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili ve sürekli olması bekleniyor.

Rüzgarın yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Etkili ve sürekli gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar ile yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın ve yıldırım) ilgililerin ve vatandaşların hazırlıklı ve tedbirli olmaları gerekiyor. (Anadolu Ajansı)