Ozdemir: Demirel ismi bir markadır

Prof. Dr. Ramazan Özcankaya'nın açıklamalarına ilk tepki AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir'den geldi. Özdemir, "Süleyman Demirel isminin silinip Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi konulması gerektiğini düşünüyorsa bunu açıkça söylesin" dedi.

SDÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Özcankaya'nın Basın Kulübü'ndeki açıklamalarına ilk tepki AKP'li İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir'den 'Turizm Derneği Başkan Yardımcısı' sıfatıyla geldi, özdemir, şu açıklamayı yaptı: "Süleyman Demirel ismi bir markadır.

Turizmde marka diye bağırdığımız bu günlerde bırakın isminin olmaması gerekliliğini bole bir şeyin düşünülmesi bile üzüntü verici.

Bu açıklamanın yersiz ve densiz olduğunu düşünmekteyim. Sayın Özcankaya'nın açıklamaları, Süleyman Demirel ismi bu üniversiteye konulup İsparta'ya ve tüm Türkiye'ye ilan edildiği günlerde bu konuda emek çekenlere hakaret sayılır. Üniversitenin adının Süleyman Demirel ismini olup olmayacağı kararı herkesin haddine değildir.

Yine talihsiz açıklamasında Sayın Özcankaya, SDÜ'nün yapılanmasının amaç dışı amaçsız ve bilimsellikten uzak kente gelir getirmek amacıyla oluşturduğunu söylemiş. Burada Sayın Özcankaya'ya şu soruyu sormak isterim: 'Madem bu üniversite bilimden

bu kadar uzak amaçsız ve bilimsel ideoloji eksikliğiyle malul bir konuma sahipti biz bu güne kadar bu durumdan kurtarmak için niye gayret sarf etmedi? Madem bilimsel ideoloji görmediği üniversitede hangi ideolojiye göre Öğretim üyeliği yapıp para kazanmaktadır?

Beyanatının sonunda anladığımıza göre, eğer Sayın Özcankaya, Süleyman Demirel isminin silinip Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi konulması gerektiğini düşünüyorsa bunu açıkça söylesin. Bizler kamuoyu olarak insanların gerçek niyetlerinin ne olduğuna karar verelim."