Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ve Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ile görüşen Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, "Eğirdir Gölü özel hükümleri, gölün korunması anlamında beklenen ve istenen sonuçları tam sağlayamamıştır"dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Eğirdir Gölü'nün sorunlarıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştü. Eğirdir Gölü özel hükümlerinin beklenen ve istenen sonuçları tam sağlayamadığını belirten Milletvekili Said Yüce, koruma- kullanma dengesinin gözetilerek gölün korunması hedefinin daha başarılı sonuçlar sağlaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:    

"Eğirdir Gölü'nü korumak için çıkarılan özel hükümler bazı kazanımlar sağlamış olsada istenen sonuçları sağlamakta yetersiz kalmıştır. Ne yazık ki, mücevher niteliğindeki gölümüzün etrafında bulunan 82 adet ilçe, belde ve köy benzeri yerleşim yerlerinin evsel, tarımsal ve sanayi atıkları arıtılmadan göle ulaşmaktadır.

Milletvekili seçildiğim günden bu yana Eğirdir Gölü'nün hakiki manada korunarak kullanılması ve bununla ilgili uygulamalar en öncelikli meselem olmuştur.
İlgili bakanlar ve genel müdürlerle sık sık konuyu ele alıyoruz. Dün yine Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürü ile, ayrıca Çevre Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürleri ile görüştüm. Bakanlarımız, sağolsunlar ilgili bürokratlara proje ve uygulamaların hızlandırılması talimatları verdiler."

Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme ve Havza Koruma Planı Projesi kapsamında Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği`nin 16-20 inci maddeleri yerine uygulanacak olan özel hükümlerin  ilan edildiğinden bu yana ne yazık ki gölün korunması anlamında istenen sonuçları sağlayamadığını ileri süren Yüce, "Göz bebeğimiz Eğirdir Gölünü kullanırken korumak devletimiz ve ilgili kurumlarımızın görevi olduğu kadar; halkımızın da çiftiçisi, sanayicisi, hayvancılıkla uğraşanlar ve tesis sahipleri ve tüm vatandaşlarımızın ortak sorumluluğumuzdur. Elbetteki; hassasiyetler gözetilerek, kuralları içinde gölün çevresine ev de yapılmalı tesis de yapılabilmeli, yol da yapılabilmeli, turizme de açılmalı, tarım da yapılmalı, yerli yabancı sporcular, gezginler, doğa meraklıları buraya akın etmeli. İnşallah bu hayalimizi  Isparta'lı hemşehrilerimizin de destekleriyle gerçekleştireceğiz" diye konuştu.