TÜRKİYE'DE VESAYETLER BİTTİ

Milletvekili Said Yüce de 16 yılın Türkiye açısından bir destan, bir efsane gibi geçtiğini kaydetti. 16 yılda girdiği her seçimde oyunu artıran başka bir siyasi parti olmadığını belirten Yüce, "30'lı yaşın altındakilere sürekli hatırlatmak zorunda olduğumuz bir şey var. Eskiden gazete manşetlerine general şapkası konurdu. Adı, sanı olmayan bir ağızdan yapılan haber Türkiye'de haftalarca konuşulurdu. Öyle bir vesayet vardı ki... Türkiye'nin her yeri  vesayetlerini ipoteği altındaydı. Artık gazete manşetlerinde general şapkası görmüyoruz" dedi.

EHLİYET VE LİYAKATKA DİKKAT ÇEKTİ

Milletvekili Yüce, konuşmasında AK Parti'nin 'Adalet' ismiyle ilgili konuştu. Halkın kalbinde ve gönlünde adalet güveninin tesis edilmesi gerektiğini kaydeden Yüce, "işe girişlerde, işe almalarda ve görevlendirmelerde ehliyet ve hiyakata önem vermeliyiz. Ehliyet ve  liyakat bir işe girmek için yeterli olmalıdır.

2016 seçimlerinde bize yüzde 50+1 lazım. Ama yapmamız gerekenler var. Adaleti güven tesis edeceğiz. Çalışmaya, üretmeye teşvik edeceğiz ve birliğimizi muhafaza edeceğiz" Yüce; “Bu milletin inançlarına değerlerine sahip çıkan bir iktidar yükselmeye devam ediyor. İşte bu gerçekten milli iradenin tecelli ettiğini gösteriyor. Bunun devam etmesi için bize düşen çok şey var” dedi. 

Milletvekili Yüce, iktidar olmak için yüzde 50+1’in formülünü açıklarken son derece önemli mesajlar verdi. Yüce; “Dünyanın en ücra köşelerinde mazlumlar Türkiye’de AK Parti iktidarının devam etmesini istiyorlar. Dünyanın her yanındaki zulümlere karşı duran tek bir lider tek bir ülke var. Bu muhteşem tabloyu devam ettirmek teşkilat mensuplarımızın vazifesidir. Adaletli olmak zorundayız. Bütün memurları ben atarım, bütün paraları ben harcarım, bütün bürokrasiye ben yön veririm gibi bir anlayış içerisinde olamayız. Görevlendirmeler yapılırken siyaset, akrabalık gibi kriterler değil liyakati esas almak durumundayız” dedi. 

Yüce’nin bu konuşmasının bu bölümü salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.