Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, 24 Haziran’da gerçekleştirilen 27. dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçimde cumhur ittifakının galip geldiğini belirten Yalçın, Isparta’da milletvekili çıkarmak adına da ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.


 HASSASİYET DEVLETİN BEKASI İÇİN ÖNEMLİDİR
27. dönem milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle alakalı bu kampanya döneminde çok ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Türkiye’de ilk kez seçime değişik bir sistem için gidildi. İlk defa hem milletvekilliği hem de cumhurbaşkanlığı seçimi için bir yere oy verildi. En önemli konu AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki cumhur ittifakının bizim açımızdan hem seçmene anlatılması hem de teşkilatlar ile adaylar açısından sorunsuz şekilde götürülmesi gerekiyordu. Konu çok hassastı. Hassasiyet devletin bekası için önemlidir. Kampanya döneminde her iki partiden de bırakın olumsuz bir şey olmasını, cumhur ittifakının ruhunu yaşanarak, gönülden desteklendiği için zaferle sonuçlanmıştır. Demokrasinin en önemli ayağı olan sandığa giden, oy kullanan herkese teşekkür ediyorum.


10 KATI DAHA FAZLA DÜŞMANCA DAVRANACAĞIZ
Adı ne olursa olsun bir takım kapalı devre grupların seçimleri etkilemeye çalıştığını özellikle de 15 Temmuz başarısız olmasından dolayı da ses getirecek noktada yapabilecekleri hareketi MHP üzerinden denediklerini gördük. 1 Kasım’dan sonra açık mücadele ile başaramadıklarını sandıkta belli yerlerde yapmaya çalıştılar. Bunlardan birisi de Isparta oldu. Biz hangi şartlarda hangi partinin oyunun nasıl arttığını çok iyi biliyoruz. Ama şunu unutmasınlar ki dün inanmış insanlara olan saygımızda ne kadar samimi isek, bunların siyasete bulaşmasına ne kadar düşmanca davranıyorsak bugün 10 katı daha fazla düşmanca davranacağız. Normal sandıkta bir halk olarak değil ama milletin bir takım duygularını kullanarak birilerini yönlendirmeye çalışmamalı” şeklinde konuştu.


MAALESEF 3-5 BİN OYA DAHA İHTİYACIMIZ KALDI
Isparta’da MHP’nin milletvekili çıkarması için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Yalçın, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Herkes özverili çalışmıştır. Önemli olan Türkiye’deki sonuçlardır. Anketlerde ülke genelinde ve Isparta’da yüzde 5 gösteriliyorduk. Bunun çok üstünde oy aldık. Isparta’da almış olduğumuz oy keşke milletvekili çıkaracak düzeyde olsaydı ama maalesef 3-5 bin oya daha ihtiyacımız kaldı. Hepsi birleştiler, düşmanlıklarını MHP üzerinde yaptılar. Ama MHP’nin sadece sakalını tıraş ettiler. Bizim sakalımızı tıraş edenlerin niyetlerini gördükten sonra biz onların kollarını keseriz” diye konuştu.


BİZE KEFEN BİÇENLER NASIL BİR SİYASİ
BÜYÜK HATA YAPTIKLARINI GÖRECEKLERDİR

24 Haziran seçimlerinin galibinin cumhur ittifakı olduğuna değinen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhur ittifakının içinde olmamızdan dolayı gurur duyuyorum. Cumhur ittifakı Türkiye’nin geleceği ve bekasıdır. MHP’ye kefen biçenler ile bu kapalı grupların önümüze koydukları engelleri sahada da çok net şekilde gördük. Bize kefen biçenler nasıl bir siyasi büyük hata yaptıklarını göreceklerdir.


MALUM SİYASİ PARTİYİ DE BUNDAN SONRA ADIM ADIM TAKİP EDECEĞİZ
Isparta’da seçim sonuçları hayırlı ve uğurlu olsun. 24 Haziran’dan sonra sonuçlar ne olursa olsun elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz verdik. Ama seçmeni de kandırmaya yönlendirme hareketi içinde olan malum siyasi partiyi de bundan sonra adım adım takip edeceğiz.


MHP’NİN ÖNEMİNİN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZDİLER
MHP’nin dün önemini vurgulayanlar bugün artık öneminin ne kadar kıymetli olduğunun altını çizmiş oldular. Sayın genel başkanımızın atmış olduğu adımların ne kadar doğru olduğunu herkes görmüş oldu. Elini öpmekte asla bizi mahcup etmeyen sayın genel başkanımızın Türkiye için ortaya koymuş olduğu bu tavrın arkasında duran ve çalışan herkese çok teşekkür ediyorum.”

GÜLSES GAZETESİ