Eğirdir'de "Okumak Yaşamaktır Projesi" kapsamında Sakin Şehir'de Okuyoruz sloganıyla Türkiye'nin dört bir yanından bu projeye katılan öğrenci ve öğretmenlerin fotoğrafları sergilendi. 108 öğretmen 2 bin 348 öğrencinin katıldığı proje dahilinde  illerin doğal kültürel ve tarihi güzellikleri tanıtıldı.

            Avrupa okullarının ortak buluşma alanı olan eTwinnig portalında; kuruculuğunu Fransa ve Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulunun yaptığı, Türkiye’de 81 il ve Avrupa’da 16 ülkenin ortaklığı ile yürütmüş olan ”Okumak Yaşamaktır” adlı projenin Isparta temsilciliğini Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu  yaptı. Kitap okuma bilincini çocuklara aşılamak, kitap okumaya her kesimin dikkatini çekmek ve dünyaya bir mesaj vermek amacında olan proje 70 günde son buldu. Yapılan organizasyonlarda çekilen fotoğraflar Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu amfi salonunda sergilendi.

            'Sakin Şehirde Okuyoruz' projesi ile ilgili bilgi veren proje yürütücüsü Önder Özdemir: "Dünya için kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu bilinci çocuklara aşılamak, her kesimin kitap okumaya dikkatini çekmek ve dünyaya bir mesaj vermek için bu projeye ortak olduk. “Okumak Yaşamaktır” projesi Fransa ve Türkiye kuruculuğunda başladı. Türkiye'de kurucu okulumuz Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu'dur. Ülkemizde 81 ilimizi birer okulumuz temsil etmektedir. Isparta ilimizi Eğirdir Kaymakamlığı bünyesinde Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu 2. sınıf öğrencileri temsil etmektedir. Projemiz 6-11 yaş öğrencilerini kapsamaktadır. “Okumak Yaşamaktır” sloganıyla Rize'de başlayan projemizin Eğirdir'de adı 'Sakin Şehirde Okuyoruz'dur. Projemiz Eğirdir Belediyesi tarafından destekleniyor. Dünya'dan 16 katılımcı ülke ortaklığıyla gerçekleşen Projemiz 2,5 ay sürdü, Proje sonucunda ortaklarımızdan elde ettiğimiz verileri bugün burada sergiliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

            Açılışta konuşma yapan Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu Müdürü Ali Rıza Akbay okumanın önemine değinerek, “81 il ve 16 ülkede de yapılan okumak yaşamaktır projesinin Isparta temsilcisi olarak  açacağımız fotoğraf sergimize hoş geldiniz. Projemiz Eğirdir Kaymakamımız Abdullah Akdaş'ın himayelerinde Belediye Başkanımız Ömer Şengöl'ün destekleriyle yapılmıştır. Okumak yaşamaktır, okumak insan hayatında temel taştır" dedi.

            Açılış kurdelesinin kesiminden sonra sergi protokol üyeleri ve veliler tarafından gezilerek yapılan etkinlikler öğrenciler tarafından anlatıldı. Sergiye Mili Eğitim Müdürü İdris Sezgin, Şube müdürleri Gülnur Şahin ve Yalçın Karakaya, Eğirdir Müftüsü Mustafa Türköz, okul müdürleri ve veliler ile çok sayıda öğrenci katıldı.