Atatürk Anıtı, tarihi Dündar Bey Medresesi ve "Cittaslow Eğirdir" tabelası, çevre düzenlemesiyle bütünleşince ortaya harika bir manzara çıktı. 

Eğirdir Dündar Bey Medresesi'nin restore edilmesi, Salyangoz ve Cittaslow Eğirdir yazılı tabelanın takılmasıyla birlikte Eğirdir Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı'nın bulunduğu alanda çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldı.

Eğirdir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Nazlı Ünlü, "Tarihi Dündar Bey Medresemizde yapılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, Medrese önünde bulunan alan için bir yenilenme ihtiyacı ortaya çıktı. bu nedenle gem tarihi Medresemize yakışır hem de Eğirdir'imize yakışır bir mekan planlaması hazırladık.

Alanın önceki hainden tamamen kurtulmasını sağladık, alt yapı çalışmaları yapıldıktan sonra, kentsel donatılarla ve zemin döşemesiyle yapılan peyzaj planlaması tamamlandı.

Şuanda da bitkisel peyzaj planlamasına göre çalışmalarımız tamamladık. Bitkisel peyzaj planlaması bu aşamada kalmayacak, mevsimlere göre bitkiler değiştirilecek.

Eğirdir'imize ve Eğirdir'imize gelen ziyaretçilerimize hayırlı uğuru olsun" dedi.