Aksöz yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;  Isparta basınında son aylarda ciddi bir bölünmüşlük sorunu yaşanmaktadır. Isparta Gazeteciler Cemiyetinin son kongresinden sonra çeşitli nedenlerden dolayı gazeteciler arasında bölünme olmuş ve Isparta Aktif Gazeteciler Derneği kurulmuştur. 
          Tarafımdan hiç tasvip edilmeyen bu bölünmüşlüğün ortadan kaldırılması için uzun süredir mücadele vermekteyim. Ancak iki dernek yönetimi arasındaki sorunlar o derece ciddi hale geldi ki, gazetecilerin kendi aralarındaki sorunlar, ilin üst düzey yöneticilerine, siyasilerine kadar yansıdı. Bizim kendi aramızdaki sorunlar kamuoyunu meşgul etmeye, Valisinden, milletvekiline kadar sorun olarak aksetti.

         Gazeteciler olarak kim yaparsa – yapsın buna hakkımız olmadığını düşünüyorum.
        Bu gelişmelerden sonra Aktif Gazeteciler Derneği beni arayarak, birlik – beraberlik taraftarı olduklarını ancak birlik – beraberliği sağlama noktasında benim başkan olmamı istediler. Birliktelik olacaksa her iki dernek başkanının da çekilmesinin daha doğru olacağını, birleşmenin de benim ismim altında olması gerektiğini söylediler.

      Tarafıma gelen talebe cevabım:”Sadece bir derneğin fikri benim için geçerli değildir. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Acar’da bu konuya tamam derse, bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak için geçiş sürecinde görev alırım” dedim.

     Bunun üzerine Aktif Gazeteciler Derneği yöneticisi Mehmet Erçakır’ın benimle ilgili kararlarını Ramazan kardeşimize bildirmek için aradığında aldığı:”Yok olmaz. Ben demokratik yarıştan yanayım. Listemi çıkarırım, kongrede yarışırız” cevabı olmuştur.

      Bu konuda Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Çokyaşa bir açıklama yaptı. Daha sonra Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Acar’dan açıklama geldi. Ramazan Acar kardeşim, olağanüstü kongreye gideceklerini ve yeniden aday olacağını, seçimin demokratik olacağını belirterek, benim ismim üzerinde uzlaşmaya “hayır” cevabını verdi. Açıklaması ile yarıştan yana olduğunu söyledi.

      Ben dernek başkanlığı yaptım ve kendi isteğimle bıraktım. Bundan sonra yapacak vaktimiz de yok. Ama birlik – beraberlik için, yıllarını bu mesleğe veren biri olarak sorumluluğumuzu yerine getirmek için taşın altına elimizi sokalım istedik.

      Hiç kimse ile yarışmak, hiç kimse ile kongre mücadelesine girmek gibi bir niyetim olmadı, olmaz da. Çünkü, zamanım buna elvermez. Ben nedenleri ne olursa – olsun ortaya çıkan bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak için bu teklifi geçici süre için kabul ettim. Ama her iki derneğin de olurunu da şart koşmuştum.

      Ramazan arkadaşım kongre daveti yaptı. Kongreyi kendisi yapsın. Ben birlik – beraberlik için bir el uzattım, kabul etmediler. Yoksa niyetimiz mücadele değil, uzlaşmadır. Bu makamlar bize güç katmaz, yük katar. Beni kongrede yarışa davet edecek en son kişinin Ramazan Acar olması gerektiğini düşünüyorum.

       Bu andan itibaren her iki dernekle ilgili hiçbir tasarrufum olmayacaktır. Camiama hizmete devam edeceğim ancak, dernek konularına karışmayacağım. Herkes taş atsın kolu açılsın. Ramazan kardeşimle dostluğum bakidir ama dernek çalışmalarında kesinlikle yokum.

    Benim yarıştan endişem, korkum yok. Hangi şartlarda olursa – olsun yarışı kazanacağımdan en küçük şüphem de yok. Bu meslekte ve seçimi kazandığım kongrede kendimi ispatladım. Ama benim niyetim insanların yarışması değil, birlik – beraberliğin sağlanması, camianın yeniden bir araya gelmesidir.

Allah herkesin yolunu açık etsin. Ben görevimi yaptım, huzurluyum.
Ama lütfen ilgili – ilgisiz konularda her iki dernekte artık Isparta kamuoyun ve idarecilerini rahatsız etmesin. Isparta kamuoyuna saygılarımla…”