İçerdiği besin değeri ile birçok hastalıa fayda sağlayan salep, Anadolu insanının geleneksel içeceği olarak, Osmanlı’dan bugüne değerini koruyor.

Özellikle soğuk kış günlerinde yokluğu hissedilen varlığı ile de damakları şenlendiren salep artık Demirköprü'de... 

İçerdiği besin değeri ve vücuda sağladığı faydaları hakkında bilgiler veren Nur Pastanesi Demirköprü Şubesi İşletmecisi Aykut Ünver, “Salebin Vücudu sıcak tutan, soğuk algınlığına karşı direnç veren, özellikle sütle hazırlandığında besleyici olan, hazmı kolaylaştırıp mideyi rahatlatan, göğsü yumuşatan, kabızlığı gideren, tarçın ve zencefil ile birlikte kullanıldığında çocuklara kuvvet veren ve ishali önleyen özellikleri bulunuyor”dedi.

Ayrıca Nur Pastanesi Demirköprü Şubesi'nde 3 boyutlu pasta,kol böreği,su böreği,hertürlü pasta çeşidi bulunuyor. 

Evlere sipariş vardır. Nur Pastanesi İrtibat: 0 553 587 07 07

Nur Pastanesi İrtibat: 0 553 587 07 07

Salebin faydaları nelerdir?

Salep, kış hastalıklarından koruyor, baş ağrısına iyi geliyor ve kilo verdiriyor.

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içeceklerinden salep, vücut sıcaklığını artırması ve hoş kokusu ile insanın içini ısıtıyor. Sütle hazırlandığı için güçlü bir kalsiyum ve protein kaynağı olan salebi kilo almadan tüketmek de mümkün.

KIŞ HASTALIKLARINDAN KORUYOR

Salep, kış aylarında tüketimi artan sıcak içecekler arasında ilk sırada gelmektedir. Burada vücut ısısını artırarak, soğuktan korumasının büyük rolü vardır. Ayrıca soğuk havalarla birlikte artış gösteren grip ve nezle gibi kış hastalıklarının tedavisinde de etkindir. Bu hastalıkların sık görülen şikayetlerinden öksürüğün azalmasına yardımcıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan salep, göğsü yumuşatır ve boğaz ağrısına iyi gelir. Hastalık belirtileri vücutta hissedildiğinde sıcak bir salep içmek şikayetlerin önemli ölçüde azalmasını sağlayacaktır.

KİLO VERDİRİYOR

Salep denilince akla gelen lezzetlerden biri tarçındır. Bu ikili bir araya geldiğinde sağlığa faydaları çok daha fazla artmaktadır. Öncelikle tarçın, tatlı yemekten kendini alıkoyamayan kişiler için iyi bir dengeleyicidir. Kan şekerini kontrol altına aldığı için aniden ortaya çıkan tatlı krizlerini engeller. Bu sayede evde, sağlıklı koşullarda hazırlanan salep ile aç kalmadan kilo vermek de mümkün olabilir. İyi bir ara öğün alternatifi olan salep-tarçın ikilisi, midede uzun süre kalacak ve tokluk hissi sağlayacaktır.

YAĞ YAKMA HIZINI ARTIRIYOR

Sütle pişirilen salep, içerdiği kalsiyum ve protein desteğiyle vücudun daha fazla yağ yakmasına olanak sağlar. Sağlıklı kilo vermede elzem bir kural vardır: kasları korumak ve kötü yağ hücrelerinin yakılmasını sağlamaktır. Bu şekilde verilen kilo da daha kalıcı olacaktır. Süt ile hazırlanan salebin mucizevi özelliklerinden biri de yağ yağma hızını artırmasıdır. Bunun için 1 su bardağı 190 kalori olan salebe kış aylarında beslenme programında özel bir yer ayırılması önemlidir

BAŞ AĞRISINA İYİ GELİYOR

Soğuk havalar nedeniyle kapalı ve havasız ortamlarda geçirilen süreler de uzar. Yoğun iş temposu ve koşuşturma içerisinde belli aralıklarla havalandırılmayan yerlerde uzun saatler kalmak kişinin kendisini hem yorgun hissetmesine hem de baş ağrısı yaşamasına neden olabilir. Bazen iş yerlerinde verilecek küçük bir mola ve bu molada tüketeceğiniz bol tarçınlı bir salep hem kişinin rahatlamasını sağlayacak hem de baş ağrısına iyi gelecektir.

Nur Pastanesi İrtibat: 0 553 587 07 07