Türkiye’de ve Isparta’da koronavirüs vakalarında artış görülüyor. Bu artışlar hastanelere de yansıyor. Özellikle hastanelerde yatan hastaların çoğu aşısını yatırmamış kişilerden oluşuyor. Peki, Isparta genelindeki hastanelerde kaç kişi yatıyor? Kaç kişi entübe halinde, kaç kişi yoğun bakımda?

İŞTE AYRINTILAR

2020 yılının Mart ayında Türkiye’de de görülen salgınla mücadelede en önemli silahlarımızdan biri aşı. Ancak ne yazık ki aşısını yaptırmamış kişilerde var.  Bu da son günlerde artan vaka artışlarının sebebi olarak gösteriliyor. Vaka artışları hastanelere de yansıyor.

Uzmanlara göre hastanelerde yatan koronavirüs hastalarının çoğunu aşısını olmamış vatandaşlar oluşturuyor.  Isparta genelindeki hastaneler de şu anda 260 kişi virüs nedeniyle yatıyor. Bu rakam içinde 18 kişi entübe halinde, 44 kişi yoğun bakımda, 198 kişi ise covid polikliniklerinde tedavi ediliyor. Uzmanlar hastanelere yatışların en aza indirilmesi noktasında aşı olmayan vatandaşların bir an önce aşılarını olmaları konusunda çağrı yapıyor.