Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Başbakan samimiyse, sözleşmelileri hiçbir şarta bağlı kalmaksızın seçimlerden önce kadroya alması gerekir. Yapılan çalışma, sözleşmelilerin herhangi bir şarta bağılı kalmaksızın kadroya alınması değil. ‘Sözleşmeli personel 15 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra kadroya geçecek’ diyecekler, çalışma sürelerini baz alacaklar. Bugün 250 bin sözleşmeli personel var. Sözleşmeli personelin sayısı 4/C’lilerle birlikte 300 bin’e ulaşıyor

İktidar 9 yıldır sözleşmeli personel uygulamasını her alana yaymıştır. Sözleşmeliler seçimlerden 1.5 ay önce mi aklınıza geldi. Yazık değil mi bu sözleşmelilere? Ne müjdesi? Böyle müjde mi olur? Müjdenin içi doldurulur. Eğer isterseniz elinizdeki Kanun Hükmünde Kararnameyle sözleşmeli personelin tamamını kadroya alabilirsiniz. Bu konuda söz veriyorsanız, bunu seçimlerden önce yapmalısınız. Hiçbir iktidarın seçimlerden sonra adres göstermeye hakkı yoktur. Kanun Hükmünde Kararname sözleşmeli personelin kadroya alınması için yetki veriyor. Başbakan samimiyse herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın sözleşmelilerin tamamını kadroya geçirir. Bakanlar Kurulu bunu yapmaya yetkilidir. Bu yetkilerini kullanmalılar.

MEB Ağustos’ta 55 bin atama yapacaktı. İşte bu 55 bin atamanın, 30 bin’ini 1 Haziran’da kullanmaya karar vermişler. Yani Haziran ayında yapılacak olan ek atama değil. Ağustos ayında yapılacağı söylenen 55 bin atamayı ise 10 bin’e düşürüyorlar.  Böylece Haziran ve Ağustos’ta atanacak öğretmen sayısı 40 bin olacak. Haziran ayında öğretmen ataması yapılmasının amacı, seçimlerden önce ataması yapılmayan öğretmenlerin tepkisini azaltmaktır. Çocuklarımız aldatılmıştır. Milletimiz seçimler öncesinde enayi yerine konulmuştur” dedi.