Ey Ali Haydar Öner; Sana haddini MİLLET bildirecek

Başbakana haddini bildirdim' diyen Önere seslenen Gökgöz, "Ey Ali Haydar Öner, önce sen haddini bil; ama sana haddini millet sandıkta bildirecek" dedi.

Seçim çalışmalarına Yalvaç'tan başlayan CHP Isparta Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner, Yalvaç'ta "Başbakana haddini bildirdim" demişti. Öner'e önce Yalvaçlılardan sonra da Ak Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz'den geldi.

ÖNCE SEN HADDİNİ BİL

Yalvaçlı vatandaşlar açıklamayı çirkin ve seviyesiz bulduklarını belirtirken AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz'den de aynı sertlikte cevap geldi. Gökgöz, Ali Haydar Öner'e seslenerek "Ey Ali Haydar Öner, sen kimsin ki dünyaya meydan okuyan Başbakan Erdoğan'a haddini bildireceksin.

Önce sen haddini bil. Laf ola beri gele. Herkes biliyor ki iş bilenin kılıç kuşananın. Ali Haydar Öner bu açıklamalarla bir yerlere geleceğini zannediyorsan yanılıyorsun. Sen de senin temsil ettiğin zihniyette bir yere varamayacak" dedi.

KEM SÖZ SAHİBİNE AİTTİR

Açıklamasında "kem söz sahibine aittir" ifadelerini kullanan Gökgöz, "Sana da dinimize diyanetimize laf edenlere de milletimiz sandıkta haddini bildirecek.

Halkımız misafirperverdir. Sizi bir süre burada misafir ettikten sonra gitmeniz gereken yere sizi uğurlayacaklar. Ama siz TBMM'ye gideceğinizi zannediyorsanız yine yanılıyorsunuz" diye konuştu.

MAHARET ADAM OLMAKTA

AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, "Maharet vali olmakta değil, adam olmaktadır" ifadelerini kullandığı açıklamasında "Edep yahu; rabbim size de bize de layıkını versin" dedi. İl Başkanı Gökgöz, açıklamasını "Edeb bir tac imiş Nur-u Hûda'dan, Giy ol tacı emin ol her belâdan" dizeleri ile noktaladı.

Başbakana haddini bildirmiş miş

CHP Isparta Milletvekili Adayı Ali Haydar £)ner, Başbakan Recİp Tayyip Erdoğan'a haddini bildirdiğini ileri sürdü.

Bu sözler AK Parti çevresinde 'Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış' şeklinde yorumlandı. Öner, polemiklere neden olan Başbakan'ın afişlerinin kaldırılmasını Yalvaç'ta "Başbakana 'sende yasalara uymak zorundasın' diye haddini bildirdim" ifadeleriyle anlattı. Söz konusu ifadeler Yal-vaçlılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Bazı vatandaşlar, devletin valisinin görevi başbakana had bildirmek mi? Biz Yalvaçlılardan böyle çirkin ifadelerle oy toplamaya çalışıyorsa yanılıyor. 13 Haziran'da Adana mı? Ankara'da mı? Yoksa Kayseri'de mi? Çünkü eski valinin nereli olduğu belli değil. Bundan sonra Isparta'da yeri yok.  Seçimden sonra nereye gidecekse orada başarılar diliyoruz" dediler.

Gülses