Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 1700 esnaflı Yeni Sanayi Sitesi'nin şehir dışına taşınmasını istemesi alternatifleri artırdı, yatırım süreçlerini hızlandırdı.

    Isparta'da kurulan S.S. Isparta Ticaret Esnafları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi, taşınma telaşı içerisine giren Yeni Sanayi Sitesi esnafları için bir alternatif ve yatırım fırsatı sunuyor. Kooperatif, Gül Küçük Sanayi Sitesi'nin yan tarafında, Bozaönü Köy yolu üzerinde 10 bin 216 m2'lik alan üzerinde yola cepheli 51 işyeri inşa edecek. İşyerlerine 50, 75 ve 100 bin TL değişen fiyatlarda peşinat ile taksitle satışa sunuluyor.

    Isparta Ticaret Merkezi Kooperatifi Başkanı Cem Çıplak, projeyi anlattı. Isparta ticaretine yön vermek istediklerini belirten Çıplak, projenin uygulanacağı yerin 5 yıl sonra şehrin tam ortasında kalacağını iddia etti. Çıplak, şöyle konuştu:  

İÇERİSİNDE 51 İŞYERİ VAR

    Geçtiğimiz 3 yıllık dönemde konut arzında iyi bir rekabet olduğunu gözlemledik. Isparta ticaretini geliştirecek yeni bir proje olmadığını gözlemledik. Isparta'nın ticaretine baktığımızda şehir merkezinde perakendeye yönelik ticaret söz konusu. Küçük ve Organize Sanayi Bölgesi var. Isparta sürekli bir büyüyen trentte. Şehir büyüyor. Şehirde yeni bir ticari alan oluşumunu biz gözlemleyemedik. Mimarımız, mühendisimiz ve iş ortaklarımız bize böyle bir teklifte bulundular. Hep birlikte projeyi analiz ettik ve doğru olduğu kanaatini oluşturduk. Isparta'nın ticaretine yön vermek istedik. Gül Küçük Sanayi Sitesi bitişiğinde, Bozanönü yolu üzerinde 136 metre yola cepheli, 10 bin 216 m2 alan içerisinde bir proje. İçerisinde 51 dükkan olan bir proje. 

24 AY 1500 TL KİRA GETİRİSİ GARANTİ 

    Buradaki dükkanlarımızın fiyatlarına baktığınızda konut fiyatı ile rekabet edebilen hatta daha ucuz olduğu görülecektir. Isparta halkı yatırım yapmayı seviyor. Bugün bir konut aldığınız zaman kiraya verdiğiniz zaman ortalama getiriniz maksimum 1000 TL. İşyeri her zaman değerlidir. Konut fiyattan daha ucuza bir gayrimenkul sahibi olun, kira geliriniz konuttan daha fazla olsun. 200 bin TL ile bir işyeri satın alarak aylık en az 1500 TL gelir elde etme olasılığına sahipsiniz. İşyerlerimiz 200 m2 ortalama. 450 m2'ye kadar dükkan var. Bittiğinde en az aylık 1500 TL kira geliri olacağını garanti ediyoruz. 24 ay kira garantisi verecek kadar bu projeye güveniyoruz.  


5 YIL SONRA ŞEHRİN TAM İÇİNDE KALACAK 

    Şehir     her geçen gün büyüyoruz. Bölge Hastanesi köşe noktada. Bundan birkaç yıl  sonra çok hareketli hale gelecek. Alışveriş merkezi hayata geçti, konutlarda oturum başlayacak. Otel faaliyete geçecek. Yeni imar alanları oluşturuluyoruz. TOKİ projesi var. 
 

Bozanönü yolunun Çünür'e bağlantısı var. Ara yol bağlantıları asfaltlanacak, altyapıları yapılacak. Dolayısıyla insanlar bu Bozanönü yolunu kullanacak. Yeni Otogar'ın gelmesi gündemde. Bundan 5 yıl sonra baktığımızda şehri içine alan bir bölge haline gelecek. Bu projeyi planlarken bundan 5 yıl sonra ne olur? diye düşündük."

2018 SONU BİTECEK
    Kooperatif Başkanı Çıplak, şu an itibariyle işyerlerinin yüzde 60'ının bittiğini, elde kalan son 20 işyeri için ağustos sonuna kadar üye yazılacağını söyledi. Çıplak, inşaata yıl sonunda başlanacağını, 2018 sonunda da projenin tamamlanacağını sözlerine ekledi.