Gül Küçük sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı, sanayi dükkanları yapımı için Isparta Belediyesi tarafından ayrılan yaklaşık 120 hektarlık alanın 9 adet 1/1000 ve 2 adet 1/5000 ölçekli hali hazır haritaları yaptırılarak belediye tarafından onaylandığını aktardı. Boyacı, “ İmar planı üyelerin istekleri doğrultusundaki dükkan ebatları dikkate alınarak modern bir sanayi sitesi olacak şekilde yeşil alanı bol ve sanayi esnafının kullanıma uygun olacak şekilde çizdirildi.

En küçük dükkan ebatı 93,75 m2 kapalı alanı 75 m2 açık alanı olacak şekilde minimum 168,75 m2’dir. Ön bahçe çekme mesafelerimiz minimum 12 metre en küçük dükkan cephemizde minimum 6,25 metre olacak şekildedir. Bu ebatların katları şeklinde büyüyen dükkanlarımız mevcuttur.
Şimdi bu alanda kooperatifimizin kurulacağı alanda imara esas jeolojik ve jeoteknik  etütlerimiz (18 adet sondaj, 18 adet sismik, 18 adet mikro trümer) yapılmaktadır.

Kamulaştırma ve satın alma işlemlerimiz bütün hızıyla devam etmekte olup en kısa sürede bu işlemi bitirmeye çalışacağız. Parselasyon ve satın alma işlemleri biter bitmez Bilim Ve Teknoloji Bakanlığıyla görüşmelerimizi yaptık 2016 yatırım planına aldıracağız. Devletimizin küçük esnaf ve sanayicilere verdiği teşvikleri kullanarak çok kısa zamanda üyelerimize dükkanları teslim edilecektir.

Isparta sanayisinin ileri tarihlerde yerinin değişeceği düşünülerek Ispartanın ve sanayi esnafının geleceğini düşünerek , Çevre yolunun da bu alana yakın yerden geçeceği dikkate alınarak sanayinin de buraya gelmesi uygun olacağı düşünülmüştür. Üye kayıtlarımız devam etmekte olup şimdiye kadar 200 üye kaydı yapılmıştır.

Bu işlemlerin yapılmasında katkısı bulunan Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, Belediye Meclis Ve Encümen Üyelerine, Belediye Çalışanlarına ve Bütün Halkımıza teşekkür ederiz.
Ayrıca bize de bu işlemlerde yön veren Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız” dedi.