Sandıklı İlçesinde Emirhisar, Saltık, Hırka, Kızılca, Yumruca ve Sorkun Köylerinde Isparta Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları sona erdi. Hızlıca mariobet bahis sitesine giriş için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Etap İnşaat tarafından 10 yılda tamamlanan projede, bozuk şekilli dağınık parseller bütünleştirilerek modern tarım işletmeciliğine uygun hale getirildi.

Konuya ilişkin olarak Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop Başkanlığında Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şükrü Ülgüner, İlçe tapu Müdürü Mehmet Yağcı, köy muhtarları ve firma temsilcilerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Konu hakkında düşüncelerini paylaşan Kaymakam Eflatun Can Tortop; “Üreten çiftçimiz adına güzel bir hizmet oldu. Bu proje ile şekilsiz, bozuk, engebeli ve çok parçalı tarlalar bir araya getirildi. Bu şeklide hem işleme maliyetleri düşmüş oldu hem de birim alanda verim artışı sağlanmış oldu. Üretime meyilli çalışkan Sandıklı halkının bu hizmeti en iyi şekilde değerlendirerek ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlayacağına inanıyorum. DSİ Bölge Müdürlüğümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çiftçi kardeşlerimize kazasız, belasız bol kazançlar temenni ediyorum” diye konuştu.

Toplanı sonrasında katılımcılara yemek ikram edildi./ İbrahim DEMİRAYAK