Afyonkarahisar İline bağlı Sandıklı İlçesinde yaşayan okul projesi hayata geçti.
Milli Eğitim Bakanlığının “Okullarımız Yaşasın” projesi kapsamında yapılan protokol kapsamında Sandıklı Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12 ay boyunca kullanıma açık olacak.
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Aksoy arasında yapılan protokol çerçevesinde, okul binasında bulunan derslik, kütüphane, konferans salonu, spor salonu ve teknoloji sınıflarının eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında Belediye ile işbirliği yapılarak halkın hizmetine açılacak. Ayrıca okul bahçesinin peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçesi oluşturulması amacıyla yapılacak olan çevre düzenlemesi çalışmalarında Sandıklı Belediyesi gerekli desteği sağlayacak. 
Bunun yanı sıra okulların kamu ile kaynaşması, kariyer günlerinin yapılarak öğrencilerle sohbetlerde bulunulması, karşılıklı ikili ilişkilerin artırılarak belediyenin ve okulun ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmıştır.
Konu hakkında açıklamada bulunan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl; “Okullarımız sadece 8 aylığına eğitim-öğretim görülen yerler olmamalı. Okullarımız eğitimin yapılmadığı zamanlarda yıl boyunca her mevsim, her ay halkın hizmetinde olmalı. Burada birtakım etkinlikler yapılabilmeli. Biz bu düşünce ile Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile bir protokol imzaladık. Hem oklumuzun ihtiyaçları karşılanacak hem de halkımızın kullanımına açılacak” diye konuştu.