Şandır'ın:"Nevzat Bey bize lazım, desteğinizi bekliyoruz" şeklinde konuştuğu iddiaları parti içinde sorun yaratmış, bazı isimlerin bu açıklama nedeniyle aday adaylığından vazgeçtiği gündeme gelmişti.

Şandır'ın konuşması nedeniyle Isparta'da yaşanan sorunlar MHP Genel Merkezine iletilince genel merkez düzeltme çalışmasına girdi.Edinilen bilgilere göre MHP Genel Merkezinde üst düzey yöneticilerle görüşen bütün milletvekili aday adaylarına, parti
yöneticilerinin:"Sizi tebrik ediyoruz.

Bütün adayların şansları eşit. Hiç kimsenin yarışa başlarken avantajı yok. Partimizin belirlediği kriterler ve araştırma sonuçlarına göre liste oluşturulacak.

Mehmet Bey, iyi niyetle, sadece Nevzat Beyin çalışkan olduğunu belirtmek için bu sözleri söylemiştir" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Bu ve benzeri açıklamaları sadece MHP Genel Başkan Yardımcılarının değil, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin de kendisi ile görüşen bazı aday adaylarına söylediği de öğrenildi.

MHP Genel Merkezinde "Isparta" denilince ve yetkililerin karşılarında aday adayı görünce hemen "Nevzat Bey bize lazım" sözünü hatırladıkları ve düzeltmeye çalıştıkları sık sık gündeme geliyor.