Orman Bölge Müdürlüğü, sosyal tesis, yemekhane ve işletme binası tuvaletleri için büyük onarım ihalesine çıktı. Teknik şartnamede tuvaletler için istenen malzemeler 'bu kadar da olmaz' dedirtecek türden.

ALTIN VARAKLI PRİZ

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nün büyük onarım işi kapsamında işletme binası içerisindeki tuvaletlere kullanımı ender olan siyah granit taştan yapılmış klozet, altın varaklı pirizler, lüks aynalar, 5 yıldızlı otellerdeki gibi gösterişli taban ve tavan kaplama malzemeleri ile doğal taş lavabolar istendi.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Isparta Orman İşletme Müdürlüğü, sosyal tesis, yemekhane ve işletme binası içindeki tuvaletler için adı üstende 'büyük onarım inşaatı' ihalesine çıktı. İş gerçekten de büyük. Büyük olmasının nedeni inşaatın fiziki büyüklüğü değil. Büyüklük tuvaletler, yemekhane ve sosyal tesiste kullanılması istenen malzemelerin hem fiyat hem de görsel olarak büyüklüğü. 5 ve üzerindeki yıldızlı oteller ile saraylarda görmeye alışık olduğumuz görsel malzemeler, Orman Bölge Müdürlüğü tuvaletleri için istendi.

Tuvaletlerde kullanımı çok ender olan siyah granit taş klozet ile altın varaklı prizlerin yapımı öngörüldü. Lavobalar, yer ve tavan döşemeleri, ışıklar, aynalar, sabunluk ve çeşmeler için istenen malzemeler de lüksün ötesinde. 

Orman Bölge Müdürlüğü Isparta Orman İşletme Müdürlüğü'nün 'sosyal tesis, yemekhane ve işletme binası tulvaletleri büyük onarım inşaat yapım ihalesinin onayı genel müdürlük ve Kamu İhale Kurumu'nca 23 Eylü 2016 tarihinde verildi. Dün sabah 10.00'da gerçekleştirilen ihalenin teknik şartnamesi aylar öncesinden EKAP'dan duyuruldu. EKAP'ın resmi internet sitesinde teknik şartname kapsamında kullanılması istenen örnek malzemelerin listesi ile görsellerine de yer verildi. İnşaat malzemelerinin isimlerinden işin büyüklüğünü (!) anlamak pek mümkün değil. Ama istenen malzemelerin örnek resimleri saraylara ya da 5 yıldız ve üzeri otellerde kullanılanlar kadar ihtişamlı...

Sosyal tesis, yemekhane ve tuvaletler için istenilen malzemeler arasında en ilginci siyah granit taştan yapılmış klozet. Heryerde beyaz klozet uygulanırken Orman Bölge Müdürlüğü işletme binasındaki tuvaletler için siyah granit taş klozet isteniyor. Tuvaletlerde kullanılacak pirizler de altın varklı olması şart koşuluyor. Kullanılacak aynalar, çeşmeler, sabunluklar da saraylara layık türden. Zemin kaplamada da ihtişamlı malzemeler isteinyor, tavan kaplamalar ise osmanlı tipi gergi tavan olacak. İhalenin maliyeti ile ilgili bir bilgi yok. Ancak dün yapılan ihalede en uygun teklifi veren firma 'büyük işi' kazanacak. Büyük iş tamamlandıktan sonra da Orman Bölge Müdürlüğü'nün bina içi tuvaletleri ile yemekhanesi ve sosyal tesisi saraya dönecek. Bekleyip, göreceğiz...