Gelendost’un Çaltı köye ile Yalvaç Hüyüklü arasındaki 11 kilometrelik yolun yapılması sarımsak ticaretinin artması açısından önem taşıyor.

Isparta’nın sarımsak üretimi ve kalitesinde Kastamonu’ya rakip olmasını sağlayan Çaltı Köyü’nde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Yıllarca süren Tokmacık-Çaltı sulamasının hizmete açılması, kurak toprakların suyla buluşmasından sonra üretilen sarımsağın daha çok tanınması ve markalaşması yönünde de adımlar atılıyor.

Köylere yönelik etkinliklerini artıran Isparta Belediyesi, Çaltı’nın sarımsağının daha da değerlenmesi, Türkiye markası haline gelmesi amacıyla köyde Sarımsak Festivali organizasyonu düzenliyor. Bu ay içerisinde yapılan festival ile Çaltı ve sarımsağının tanınırlığının artırılması hedefleniyor.

Sarımsak ile ünlünen Çaltı Köyü’nde devletin yapması gereken yatırımlar da bulunuyor. Köylüler, Yalvaç Hüyüklü ile Çaltı arasındaki 11 kilometrelik yolun yapılarak ulaşıma açılmasını istiyorlar. Bu yolun yapılması ile Çaltı sarımsağının daha geniş kitlelere ve tüccarlara ulaşması hedefleniyor. Bu durumda sarımsak üretim potansiyelinin artacağı, ekonomik anlamda daha fazla gelir elde edileceği belirtiliyor.