Bingöl'ün Karlıova ilçesinde görev yapan Şarkikaraağaçlı Öğretmen Derya Işıldak, evinde meslektaşlarıyla 95 öğrencisini TEOG sınavına hazırlıyor.

Bingör Karlıova İlçesinde bir Ortaokulda öğretmenlik yapan Işıldak, TEOG sınavına hazırlanan 8’inci sınıf öğrencilerine destek vermek için evini etüt merkezine dönüştürdü.
      
Evinin Mutfağında Sosyal Bilgiler, Koridorunda Matematik, oturma odasında İngilizce, salonda Fen Bilgisi, yatak odasında ise Türkçe eğitimi alan öğrenciler haftanın 6 günü her akşam verilen derslere 22'erli gruplar halinde katılıyor.

Şarkikaraağaçlı Öğretmen Işıldak, uzun süre dershanede çalıştığını belirterek, öğrencilerinin gelecekte topluma faydalı saygın birer meslek edinmelerini sağlamak amacıyla evini öğrencilere açtığı söyledi.
      
İlk Olarak Evinde 3-4 öğrencisine ders vermeye başlayan Şarkikaraağaçlı Derya Öğretmen Daha sonra bütün okul öğrencilerine ek dersi evinde vermeye başladı. "Karlıova da ki öğrencilerin özel ders alma imkanı çok az. Bu çocukların özel ilgiye muhtaç olduğunu düşünüyorum. Eve geldiklerinde daha çok derslerine sarıldıklarını gördüm o nedenle evimi açtım. Öğrenci sayısı arttığı için küçük olan evimin her odasını kullanmamız gerekti. Onlar vakit ayırdı, biz de odamızı ayırdık. Böylece biz evde çalışmaya başladık. Öğretmen arkadaşlarımızla her gün bu çocukları gruplar halinde çalıştırıyoruz. Amacımız bu çocukların geleceklerini kurtarmaktır."
      
Işıldak "Umarım bu sınavda çocuklarımız emeğinin karşılığını alır. Onların yüzünün gülmesi bizi güldürecek. Öğretmenlik gönül mesleğidir. Bu çocukların bir okula yerleşmesi benim için en büyük mutluluk olacak" diye konuştu.

Karlı Ova İlçe Milli Eğitim Müdürü öğretmenlerimizin özveriyle çalıştığını görüyoruz dedi.

"Evin her bölümünde ders veriliyor"
      
Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu Müdürü Özkan Bingöl de öğretmenlerin yaptığı özverili çalışmaya değinerek Öğretmenlerin hem okul bünyesinde hem de kendi evlerindeki takviye kurslara değinen müdür Derya hocamız evini öğrencilere açtı. Öğrencilerimize, banyo ve lavabo hariç evin her bölümünde ders veriliyor" dedi.