2014-2019 döneminin altyapı ve üstyapı dönemi olarak ilan edildiği Şarkikaraağaç’ta her geçen gün hizmetler artarak devam ediyor.

İlçenin her caddesine, her sokağına ve her köşesine ulaşan belediye hizmetleri halk tarafından büyük memnuniyetle karşılanmakta, takdir toplamakta.

5 yıl içerisinde büyük çapta tasarruf sağlanırken aynı zamanda şeffaf, dürüst, tarafsız, insan odaklı ve kamu çıkarı esas alınarak en üst seviyede hizmet sunumu gerçekleştirildi.

İlçenin medarı iftiharı olan Ak Parti Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in destek ve himayelerinde Şarkikaraağaç’a önemli hizmetler kazandırıldı.

İlçe genelinde 60 kilometre kaplama asfalt, 22 kilometre sıcak karışım asfalt ve 200 bin metrekare kilit taş döşemesi yapıldı. Şimdi artık vatandaşlar daha mutlu ve daha huzurlu.

Kışın çamurdan, yazın ise tozdan geçilemeyen cadde ve sokaklar yapılamaz denilirken, her caddeye, her sokağa dökülen asfaltlarla yollar şimdi daha konforlu ve daha rahat hale getirildi. 

12 adet iş makinesi başta olmak üzere ihtiyaç olan yeni araç ekipman ve malzeme belediyeye kazandırılarak halkın hizmetine sunuldu. Bu sayede birçok çalışma belediye olarak yapılarak halka daha fazla hizmet sunumu sağlandı.

Uzun yıllardır belediye hizmet veren belediye binasında halka daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla iyileştirme ve modernize çalışmalar yapıldı.

Kanser tehlikesi olan asbestli borular günümüz teknolojisine uygun hale getirildi. İçme suyu şebekesi yenilenerek halkın daha sağlıklı su kullanması sağlandı.

8 mahallede park bahçe düzenlemesi yapılırken, 16 adet çocuk oyun parkı oluşturularak hizmete sunuldu.

31 Mart 2019 mahalli seçimlerinden sonrasını “Yatırım Dönemi” olarak ilan eden Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, halkın büyük teveccühü ve hükümetin destekleriyle belediyenin imkan ve kabiliyeti dahilinde aynı azim ve gayretle hizmet sunumuna devam edeceklerini kaydetti.

Belediye bünyesinde Mart ayında yapılacak olan güneş enerjisi projesi ile her ay 200 bin lira gelir elde edilmesi hedeflenmekte. Bu sayede yatırım ve hizmet kalitesi arttırılarak halkın yaşam kalitesi ve refah düzeyi yükseltilecek.

İlçeye iki dev eser kazandırıldı; 300 kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdu ile birlikte çok fonksiyonlu gençlik merkezi hizmet vermeye başladı.