Sevgili dostlar 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli seçimlerde belediye başkanlıkları için namzetlerin, aday adaylarının başvuruları devam ediyor.

Ülkemiz için, Isparta’mız için, ilçemiz için ve beldemiz için hayırlısı neyse o olsun. Tabi mahalle muhtarlarımız içinde hayırlısı neyse o olsun.

Kıssadan, hisse bu ya!

Emekli olan Mehmet Bey, beldesine kesin geri dönüş yapmış. 30 yılı aşkın devlet dairesinde mühendislik yaptıktan sonra hayatının geri kalan kısmını beldesinde geçirmek üzere doğup büyüdüğü topraklara geri dönmüş.

6 ay sonra yapılacak belediye başkanlığı için etrafındaki aklıselim kişilerce belediye başkanlığına aday olması yönünde telkinler almaya başlayan Mehmet Bey, bilgi-birikim ve tecrübesini beldesi için kullanmaya karar vermiş.

Adaylık başvurusu için partiye giden Mehmet Beyin yanında sadece kardeşi ve yeğeni varmış.

Karşısındaki rakip adaylık başvurusu için dört bölükten oluşan tabur misali yüzlerce taraftarıyla gelmiş. Üstelik telefonu da hiç susmuyormuş… Aloo… Aloooo… Sayın vekilim, sayın bakanım beldemizin o projesi ben seçilirsem tamam falan, filan diye kasıla-kasıla bağırarak konuşuyormuş.

Bütün bu olan biteni duyan ve henüz daha başvurusunu yapmamış olan üçüncü aday adayının aklına “Zübükvari” bir plan gelmiş. Başkanlık koltuğu için her yolu mubah gören aday adayı kahvede, çarşıda, pazarda telefonunun devamlı çalmasını istiyormuş.

Hemen gazeteye ilan vermiş;  “100 metrekare sıfır daire 50 bin lira…. Telefon şu, gece-gündüz aranabilir”

İlan sonuç vermiş ve zübük adayın telefonu hiç durmadan çalmaya başlamış… O da her telefonu fırsata çevirmiş… Efendim ben dereden geçen suyu dik yukarı tersine akıtacağım, suyu olmayan hiçbir ev kalmayacak!,, Çok güneşli havalarda tüm beldenin üzerine büyük bir  şemsiye açarak hiç kimseyi terletmeyeceğim. Çok soğuklarda da beldenin her caddesine soba kurarak tüm sokak ve caddeleri ısıtacağım… Avazı çıkıncaya kadar bağırarak etraftaki seçmenlere de güya vaatler vermiş... Uyanık; “Zübük”

Beklenen an gelmiş, çatmış… Sandıklar kurulmuş… Herkes oyunu sandığa atmaya başlamış. Şatafatlı iki aday hala daha sandığın başında telefonla afra-tafra yaparak bağırarak konuşuyorlarmış. Mehmet Beyde belde meydanındaki kahvede vatandaşlarla sohbet yapıyormuş…

Ve sandıklar açılmış, herkes pür dikkat!

Şatafatlı adaylara birer oy, Mehmet Beye de 3 bin oy.

Dedim ya; kıssadan hisse diye…

Şimdi biraz gerçeğe dönemlim, çünkü kafalar biraz karışık…

Sevgili dostlar her birimiz belki de onlarca kez sandık başına gitmişizdir. Vatandaşlık görevimizi yapalım ve bizi yönetecek kabiliyetteki en doğru adayı seçelim diye.

Allah izin verirse 31 Mart 2019’da da yine sandık başına gideceğiz.

Burası çok önemli!..

Dün apartmanda aşağıya inerken asansör dördüncü katta durdu ve Ahmet Amca da asansöre bindi.  

Ahmet amca, İstanbul’da 50 yıllık iş hayatından sonra memleketi Isparta’ya 3 yıl önce dönmüş olan değerli bir komşumuz.

74 yaşındaki Ahmet amca hemen söze başladı;

İbrahim oğlum sen gazetecisin daha iyi bilirsin…

Estağfurullah Ahmet Amca neyi daha iyi bilirim.

Ben önümüzdeki belediye seçimlerinde hükümetin adayına oy vereceğim. Isparta’da hükümetin adayı belli oldu mu?

Ahmet Amca sen hükümet derken Ak Partinin adayını mı soruyorsun?

Evet, Ak Partinin adayını soruyorum, daha belli olmadı mı?

Ahmet amca önümüzdeki seçimlerde belki de Ak Parti aday göstermeyecek.

Nasıl yani, yoksa seçimler mi iptal oldu. Ben televizyonda hiç duymadım.

Konu Ahmet amca için biraz karışık olsa da, kulağı daha iyi duysun diye bağırarak anlatmaya başladım; Hayır, amca seçimler iptal olmadı. Cumhur ittifakı için hükümet belki de Isparta’da belediye başkanlığı için aday göstermeyecek.

Ben Isparta’da hükümetin belediye başkanına oy vermek istiyorum. İstanbul’dayken hükümetin başkanına her zaman oy vermiştim ve çok güzel işler yapmıştı. İstanbul’da hükümetin belediye başkanı olurda Isparta’da olmaz mı? Acaba İstanbul’a mı geri dönsek.

Ahmet amca sen hükümetin belediye başkan adayına oy vermek için İstanbul’a geri döneceksin, ya biz ne yapalım? İstanbul’a, Ankara’ya gitsek evimiz yok, damımız yok.

Sonra karşılıklı gülüşmeler.

Aklıma gelmedi değil, ittifak için görüşme yapan heyetler acaba Ahmet amca gibi olan vatandaşları hiç düşünmezler mi? Diye…

İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayan vatandaşlar hükümetle daha uyumlu başkan seçebilirken, Isparta’daki vatandaşlar bu haktan niye mahrum bırakılsın!..

Sanırım Ahmet amcayı anlamak lazım… Dinlemek lazım…

Hükümetin adayına oy vermek isteyen vatandaşların oy hakkı ne olacak? Diye…