Isparta Ticaret Borsası Yalvaç İlçesinde, üyelerinin hizmetine sunmak amacıyla 2015 yılında açtığı Isparta Ticaret Borsası Yalvaç Satış Salonu’na rağbet her geçen yıl artıyor.

Gelendost, Şarkikaraağaç ve Yalvaç bölgelerinde hububat ve bakliyat ürünlerinin yoğun olması sebebiyle 2015 yılında faaliyete sunduğumuz Satış Salonu, geçtiğimiz Pazartesi günü ilk ihalesini yaptı.  Açılış sebebiyle Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar’ın ev sahipliğinde yapılan ihaleye, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, Gelendost, Şarkikaraağaç ve Yalvaç'ta hububat alımı yapan Borsamız üyeleri katıldı. İhalede 3 üreticinin toplam 121 ton buğdayı alıcıya çıktı. Borsamız tarafından kurulan hububat analiz laboratuvarında işleme tabi tutulan buğdayların tüm özellikleri ekrana yansıtılarak belirlenen taban fiyat  üzerinden açık artırmaya çıkıldı. İlk ihalede 6 tonluk buğday kilogramı 890 kuruş fiyatla alıcı bulurken, 85 tonluk ve 30 tonluk buğday ise üreticilerin, verilen fiyatları onaylamaması sonucu satış gerçekleşmedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar, Yalvaç'a silo kurulması için yaptıkları çalışmalara değinerek, halen fizibilite çalışmaları devam eden hububat silosu için 20 bin tonluk kapasitede olmasını planladıklarını aktardı. Konu ile ilgili olarak Yalvaç Belediyesi ile iletişim halinde olduklarını ifade etti. Yerel esnafın konuya sahip çıkmasının ve desteklemesinin projenin hayata geçmesi için  önem arz ettiğini söyledi.

2009 yılında Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası binasında geçici olarak hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan Başkanımız Ahmet Adar, "2 yıldan bu yana belediyeden kiralamış olduğumuz kendi yerimizde hizmet veriyoruz. Hububat satış salonumuzu ve analiz cihazımızı da aynı tarihte kurduk. Üreticilerimizin satış için getirdiği hububatları burada analiz ederek tüccarlarımıza büyük oranda kolaylık sağlıyoruz. Hem üretici malını gerçek değerinde satıyor hem de tüccarımız bu ürünü büyük firmalara satarken elindeki raporla daha kolay pazarlayabiliyor. Hem satan, hem de alan kazanıyor" dedi.

Açılışa katılan Borsamız üyeleri ise, bu yıl Yalvaç'ta verimli bir yıl geçtiğini, arpa ve buğday üretiminin 50 bin ton dolayında gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan taban fiyatın üstünde bir fiyat vererek ürün alındığına dikkati çeken Borsa üyelerimiz, silo yapımı halinde Yalvaç'ta hububat alanında önemli bir ivme yakalanacağını savundu.