Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Isparta Belediyesi’nin Sıvı Atık Tesislerinin atık suyu tam olarak arıtarak bırakması halinde söz konusu suyu sulama suyu olarak kasabanın ovasında kullanmayı düşündüklerini söyledi.

Merkez Sav Kasabasında, Belediye Başkanlığına Şakir İpeçi’nin gelmesinin ardından kasabada çalışmalar hız kazandı. Başkan İpekçi, geçtiğimiz akşam Belediye Meclis üyeleri ile belediyenin ilgili personelini toplayarak gece geç saatlere kadar toplantı yaptı.

İPEKÇİ; “KASABAMIZIN BİRÇOK
SORUNUNUN OLDUĞUNU GÖRDÜM”
Toplantıda bir konuşma yapan Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi; “Görevi devraldıktan sonra sürekli sahayı dolaşıyorum ve şuana kadar çok sayıda sorun tespit ettim. İçme suyundan kanalizasyona, yol sorunundan park sorununa kadar halletmemiz gereken çok sorunumuz var. Bunun için bundan böyle çok çalışacağız. Gerekirse gece – gündüz demeden çalışacağız. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacağız. Çünkü, bizim için halkımızın huzur ve refahı önemli. Biz gönül belediyeciliği yapmak için geldik.

“ÇALIŞMAYANI KAPININ ÖNÜNE KOYARIM”
Hizmet noktasında başta bana ve siz belediye meclisi üyelerimize ve belediye personelimize çok iş düşüyor. Bu işin üstesinden gelmek durumundayız. Bundan böyle plan ve projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Ancak, şunu da söylemek istiyorum ki, bize bu çalışmalarımızda destekten çok köstek olan, yanlışlar yapanı da gözünün yaşına bakmam ve kapının önüne koyarım.

“HİZMETLERİMİZİ BEŞ YILA YAYACAĞIZ”
Projelerimizi hayata geçirirken vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini dinleyeceğiz. Onların sorunlarına çözüm noktasında çaba sarfedeceğiz. Evet, belki bazı hizmetler bizden hemen istenebilir. Ancak, bu proje ve hizmetleri anında yapamayabiliriz. Biz projelerimizi 5 yıla yayacağız. Örneğin, Sinap Dede Türbemiz var. Odada şifalı suyumuz var. İlk etapta oraya bir proje uygulayarak hem türbeyi hem şifalı suyumuzu halkımızın istifadesine sunacağız. Kasabanın içme suyu şebekesini yenileme çalışmalarına başladık. Geçen hafta İller Bankası Bölge Müdürü makamıma geldi. Görüşmeler yaptık. Kasabamızı kod ayarına göre içme suyu şebekesine kavuşturacağız.

“SONDAJ SUYU ÇOK PAHALI, ARITILAN
SUYU SULAMADA KULLANMAK İSTİYORUZ”
Bilindiği gibi, Yazısöğüt Köyünün alt tarafından Isparta Belediyesi’nin Sıvı Atık Tesisleri var. Şehrin atık suları o tesislere gelerek şuanda tam olarak arıtılmasa da bir miktar arıtıldıktan sonra bizim ovamızın yani Sav Ovasının ortasından açık kanalla geçiyor. Biz, Sav Belediyesi olarak bu suyun tam olarak arıtılması halinde bu suyu kasabamızın ovasındaki tarım arazilerinde sulama suyu olarak kullanmayı düşünüyoruz. Bilindiği gibi, elektrik fiyatları çok yüksek olduğu için şuanda sondaj suyu ile yapılan sulamanın saati 60 TL’ye kadar çıkmış durumda. Dolayısıyla sondajlı sulama suyu çok pahalı olduğu için vatandaşlarımız bahçesini, tarlasını sulamakta oldukça zorlanmaktadır. Biz, tesislerden arıtılmış olarak çıkan suyu alarak sulama maliyetlerini aşağı çekmek düşüncesindeyiz” dedi.

Toplantıda daha sonra, toplantıya katılan Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye personeli konularla ilgili görüş ve önerilerini sundular.