Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Beldedeki doğalgaz projesinin Mayıs ayında tamamlanarak kasabanın tamamının doğalgaza kavuşacağını belirtti.

Sav Kasabasının çehresi 2,5 yılda değişti. Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Kasabada hizmetlerin ve projelerin birbiri arkasına devam ettiğini belirterek, “Kasaba halkının yüzde 74’ü doğalgaz kullanımına geçti. İçme suyu hattımızı yeniledik ve vatandaşların evlerine içme suyu hattını belediye imkanlarıyla biz bağlıyoruz” dedi.  Sav Kasabasının başarılı Belediye Başkanı Şakir İpekçi 2,5 yılda büyük projelere imza atmanın haklı gurunu yaşıyor. Başkan İpekçi, kasabada yapımı büyük ölçüde tamamlanan doğalgaz projesi ile kasaba halkının şuanda yüzde 74’ünün  doğalgaz imkanlarından yararlanır hale geldiğini ifade ederek şöyle dedi.

“Sav’da 54 km. lik doğalgaz hattı döşendi, yüzde 74’ü doğalgaz kullanıyor. Kokusuz ve dumansız bir yakıta kavuşmuş oldu, kasaba halkımız doğalgazdan çok memnun . Kasabamızdaki doğalgaz projesinin yüzde 94’ü tamamlanmış olup, geri kalan yüzde 6’lık bölümü de yaz aylarına kadar tamamlanmış olacak. Böylece Kasabamızın tümü doğalgazdan yararlanmış olacak. Ben bu konuda her zaman büyük desteklerini gördüğüm TBMM Başkan Vekilimiz ve Isparta Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’e ve diğer Milletvekillerimiz Recep Özel ile Mehmet Uğur Gökgöz’e teşekkür ediyorum. “

TOKİ PROJESİNDE TALEPLERİ ALMAYA BAŞLADIK

Kasabada 100 konutluk TOKİ projesi için talepleri almaya başladıklarını belirten Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, “Belediyemize ait 10.800 m2 lik alana yapacağımız TOKİ toplu konutları için talep alımlarına da başlamış bulunmaktayız. Vatandaşlarımız Belediyemize başvurarak toplu konut konusundaki taleplerini iletebiliyorlar. Bu yıl içerisinde bu projeye start vermek istiyoruz. Bu proje ile Kasabamızda oturan dar gelirli enaz 100 ailemizi konut sahibi yapmak istiyoruz. Enaz 300 talep bekliyoruz.  Kasabamızda gerçekleştireceğimiz TOKİ projesine ilk etapta enaz 3 yıl Kasabamızda ikamet eden Savlı hemşehrilerimiz  başvurabilirler, bizim önceliğimiz Kasabamızdaki gençlerin ev sahibi olmasını sağlamaktır. “ dedi.

AKDENİZ’İN EN KALİTELİ

İÇME SUYU KASABAMIZDA…

Sav Kasabası halkının adeta hazır su içtiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Şakir İpekçi, kasabada bir süredir yapımı süren içme suyu hattının da tamamlandığını ifade ederek şöyle konuştu:

“30-40 yıllık içme suyu hattımızı yeniledik. Sav’da su demek, hayat demektir. İller Bankası imkanlarıyla daha önce 54 km.  olarak planlanan hattımızı 66 kilometrelik olarak tamamlamış olduk. İki üç ay önce teslim aldık ve şuanda evlere kendi imkanlarılarımızla içme suyu hattımızı bağlamaya başladık, aslında bu iş vatandaşların kendileri yapması gerekirken biz bunu belediye olarak üstlendik. Biz evin içme suyu  bağlantı maliyeti bize bin liraya maloluyor. Yüzde 70’ini bitirdik, Haziran ayında tamamen  bitirmiş olacağız ve Sav halkı daha berrak, hijyenik ve daha kaliteli içme suyuna kavuşmuş olacak. Yeni depolar yaptık. Akdeniz Bölgesinin en kaliteli suyu bizde.  Geçmiş belediye başkanlarımız döneminde kurulan Davraz Su konusunda daha önce 5 yıllık anlaşma yapılmış biz bunu ilgili şirketle bir yıl daha uzattık. Bardak su makinesi arızalı, bunu da en kısa sürede faaliyete geçirip Davraz suyun kaliteli suyunu hem yöreye hem diğer kentlere ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “


 
“KASABAMIZA DEVLET İMKANLARIYLA 38 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI”

Umumi tuvaletlerde kapılardaki bu boşluk bakın neden yapılıyormuş... Umumi tuvaletlerde kapılardaki bu boşluk bakın neden yapılıyormuş...

Sav Kasabasında gerçekleştirilen yatırımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, kasabaya su ve doğalgaz başta olmak üzere çok önemli yatırımlar kazandırdıklarını belirtti. Sav’a 3 yılda kazandırılan yatırımların maliyetinin toplam 53 milyon liraya ulaştığını kaydeden İpekçi, “Kasabamıza biz seçildikten sonra gerek su ve gerekse doğalgaz yatırımı olmak üzere 38 milyon liralık yatırım  yapıldı. Bunların dışında Belediye imkanlarıyla da kasabamıza 15 milyon liralık yatırım sağladık” dedi.

BELEDİYEYE AİT ARAÇ PARKINI GENİŞLETTİK

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere Belediyenin araç parkına çok önemli araç ve iş makinaları kazandırdıklarının altını çizerek satın alınan veya hibe edilen iş makinelerini şu şekilde sıraladı:

3 Traktör, 1 Grayder, 1 kepçe, 1 kazıcı(mini), 1 makam aracı, 1 pikap(Orman Genel Müdürlüğünden), 1 süpürge aracı Isuzu, 1 ilaçlama aracı fırtına, 1 kamyonet  (İl Özel İdareden), 2 traktör römorku, 1 çöp kamyonu, 1 çim traktörü.

Başkan İpekçi ayrıca Sav’a yöresel ürünlerin tanıtım ve satışının yapılacağı bir merkezi  de en kısa sürede kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.