Vali Özkan, SD Eğitim Kampüsü ile ilgili düzenleme talimatı verdiği, ışıklandırma yapılacağı, giriş – çıkışlar kontrol altına alınacağı öğrenildi.

Isparta’nın en gözde okullarını içinde barındıran ve binlerce öğrencinin yurtlarda kaldığı Isparta ortaöğretiminin en önemli kömpüsü olan Süleyman Demirel Eğitim Kampüsü ile ilgili Vali Vahdettin Özkan’dan önemli adım.

Akşamları ışıklandırmalardaki sorun nedeniyle karanlığa bürünen, mesai bitiminden sonra giriş- çıkışların denetimsizliği nedeniyle öğrencilerin ciddi sıkıntılar yaşadığı eğitim kampüsüne çeki – düzen veriliyor.

Vali Vahdettin Özkan, kampüs içinde binlerce öğrencinin eğitim gördüğünü ve yurtlarda barındığını belirterek, güvenlik ve daha iyi bir kampüs için ne gerekiyorsa yapılacağını açıkladı.

Öncelikli olarak kampüs içindeki ışıklandırma sorununun çözüleceğini belirten Özkan, giriş – çıkışlarla ilgili kontrollerinde başlayacağını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre ışıklandırma sorununun çözülmesinin ardından, kampüsün çevresindeki duvarlar yeniden düzenlenecek ve kontrol altına alınacak. Kampüsün iki girişine mesai bitimlerinden sonra güvenlik konulacak ve girişler kontrol edilecek. Böylece özellikle akşamları yurtlarda kalan öğrencilerin rahatsız edilmesi önlenecek, isteyen – istediği gibi kampüs içinde giremeyecek, öğrenciler çevrenin olumsuz etkilerinden kurtulacak.

Öğrencilerin güvenliğini sağlamak için kampüs çevresinde de sürekli polis devriyesinin bulundurulacağı belirtilirken, yapılacak çalışmalarla Süleyman Demirel Eğitim Kampüsünün Türkiye’ye örnek bir kampüs olacağı belirtildi.

Süleyman Demirel Eğitim Kampüsünde Süleyman Demirel Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi, Adalet Meslek Lisesi, Süleyman Demirel Ana Okulu  ile birlikte binlerce öğrencinin barındığı yurtlar bulunuyor.

Kampüs içinde inşaatı bir türlü bitirilemeyen Kültür Merkezi ile lojmanlarda bulunuyor.

Eğitimciler, veliler ve öğrenciler, özellikle akşam saatlerinden sonra kontrol olmadığı için öğrencilerin art – niyetli kişiler tarafından rahatsız edildiği ve ciddi mağduriyetlerin olduğunu iddia ederek, önlem alınmasını istiyorlar.