-Karşılıklı Aşk

 SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız: ''Mezun 14 bin 605 öğrencimiz, 10 Mayıs Perşembe günü saat 11: 00'de '15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndan 'Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne kadar ''Isparta'ya Teşekkür ve Vefa Yürüyüşü'' düzenleyecek. SDÜ ve Isparta Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesine erişmesi için emek verecek, bilgi ve fikir üretecek bu nesilleri hak ettiği şekilde uğurlayacaktır.''

-Güle Güle

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 2017- 2018 Akademik Yıl Mezuniyet Törenleri başlıyor. SDÜ, bu dönem 14 bin 605 mezun verecek. SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, ''Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesine erişmesi için hayatın her alanında emek verecek, fikir ve bilgi üretecek'' şeklinde tanımladığı yeni nesillere ''yolunuz ve bahtınız açık olsun. Güle güle. Yeni hayatınız için heyecanınızı, sevinçlerinizi biz de SDÜ olarak içtenlikle paylaşıyoruz'' diye seslendi.

-Vefa ve Teşekkür

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, 2017- 2018 Eğitim- Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni'ni üç ayrı kategoride hayata geçireceklerini söyledi. 10 Mayıs Perşembe 2018 tarihinde mezun olacak öğrencilerin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda buluşacağını kaydeden Prof. Dr. Ayyıldız, şöyle dedi:

''Saat 11: 00'de Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne doğru ''Isparta'ya Teşekkür ve Vefa Yürüyüşü'' gerçekleştirilecek. Merkez Yerleşke'de yer alan tüm fakülte ve meslek yüksekokulları temsilcileri ve öğrencilerimiz yürüyüşte yer alacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Orkestrası da eşlik edecek. Öğrencilerimiz Isparta'nın plakasını simgeleyen 32 Bayrak taşıyacak. Yine 32 Flama ile Isparta'ya atıf yapılacak. Yine 32 bisikletli öğrencimiz de bu etkinliğe dâhil olacak.

14 bin 605 öğrenci mezun veriyoruz. Şu an onların heyecanını paylaşıyoruz. Aynı heyecanı bizler de hissediyoruz. Halkımızın da SDÜ'ye ve öğrencilerimize karşı halis duygularının olduğunu biliyoruz. Katılmak isteyen herkesi bu güzel günde yürüyüşümüze davet ediyoruz.''

-50 bin kişi olacak

Etkinliklerin 10 Mayıs Perşembe günü saat 16: 00'da Doğu Yerleşkesi 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı'nda devam edeceğini kaydeden SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, sözlerine şöyle devam etti:

''Anılan gün 5 bin 172 öğrencimizi uğurlayacağız. Öğrenci Meydanı'nda da aileleri misafir edeceğiz.

İkinci gün ise ''11 Mayıs 2018 Cuma saat 16: 00'' 5 bin 157 öğrencimizi uğurlayacağız. Onların mezuniyetlerine ve güzel günlerine ortak olacağız

Bu vesile ile Meslek Yüksekokulları da dâhil olmak üzere etkinliklere ortalama 50 bin misafirimizin katılacağını öngörüyoruz. Gençlerimizi bu vesile ile öncelikle mezuniyetlerinden ötürü tebrik ediyorum. Yolları ve bahtları açık olsun

Genç bir ekibiz. Nitelikli bir kadromuz var. Dolayısıyla nitelikli mezunlar verdiğimizi düşünüyoruz. Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesine erişmesi doğrultusunda önemli katkılar vereceklerine inanıyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz.''

-1998 mezunları da aileleri ile katılacak

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden (SDÜ) 1998 yılında mezun olanların da bu güzel etkinliğe aileleri birlikte katılacağını ifade etti. Ayyıldız, SDÜ'nün 21 Şubat 1976'dan şu ana değin 208 bin 189 öğrenci mezun verdiğini de kaydetti.

-SDÜ’de 91 ülkeden 1.913 yabancı uyruklu eğitim- öğretim alıyor

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, SDÜ’nün uluslararasılaşma bağlamında atılımları da sürdürdüğünü ifade etti. Bu bağlamda SDÜ’de 91 ülkeden 1.913 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim- öğretim gördüğünü kaydeden Ayyıldız, Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları’nı da çok etkin kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ile Süleyman Demirel Üniversitesi'nin tarihçesini ve ''Öğrenci Odaklı Yönetim Modeli''ni konuştuk:

''Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 11 Temmuz 1992 tarihinde kuruldu. Ancak köklü tarihi bağları var. Zira başlangıcı 21 Şubat 1976’ya dayanır. Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (IDMMA) anılan tarihte kuruluyor. Bugünkü Gülkent Anadolu Lisesi’nin bulunduğu binada İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği programları ile açılıyor.

1982’de Akdeniz Üniversitesi'ne bağlanıyor ama bu 6 yıllık süreç içerisinde İnşaat Mühendisliği'nden 127, Makine Mühendisliği'nden de 146 olmak üzere 273 öğrenci mezun veriyor.

20 Temmuz 1982 tarihinde Akdeniz Üniversitesi'nin kurulmasıyla, Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (IDMMA) buraya bağlanıyor. İsmi ''Isparta Mühendislik- Mimarlık Fakültesi'' oluyor.

Burada Makine, İnşaat, 1983- 1984 Eğitim- Öğretim Yılı'nda da Jeoloji Mühendisliği açılıyor. 1987- 1988 Eğitim- Öğretim Dönemi'nde Maden, 1988- 1989’da ise Jeofizik Mühendisliği kuruluyor.

1982 ile 1992 arasında (SDÜ’nün resmî kuruluşuna kadar) 1.859 mezun veriyoruz.

11 Temmuz 1992’de Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) kuruluyor. Ancak SDÜ'nün önemli mihenk taşlarından bir tanesi Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı olduğumuz süreçte Fen Bilimleri Enstitüsü'nün Isparta'da kuruluyor olmasıdır. SDÜ'nün hızlı gelişiminde Fen Bilimleri Enstitüsü'nün önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum.

-TÜBİTAK Öğrenci Projeleri'nde Türkiye 1'incisiyiz

Şu an itibariyle 100 bin 446 kayıtlı öğrencimiz var. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu'na (TÜBİTAK) verilen Öğrenci Projeleri bakımından hep en üst sıralarda yer alıyoruz. SDÜ'de Çift Ana Dal ve Yan Dal Programı mevcut. Kendi ana dal programı içerisinde 4 üzerinden 2.70 başarı ortalamasına sahip ise, alttan herhangi bir başarısız olduğu ders yoksa Çift Ana Dal Programı'na imkân veriyoruz. Kendi ana dal programına takip ettiği süreç içerisinde aynı zamanda arzu ettiği diğer anabilim dalında da eğitime başlıyor. Ve o anabilim dalının da diplomasına sahip oluyor. Dolayısıyla bir 1 yıl içerisinde 2 program okuyarak 4'üncü yılın sonunda (çift ana dal programı 1 yıl sonraya ötelenebiliyor) 5'inci yılsonunda çift diplomaya sahip oluyor. Akabinde yan dal programımız var. Yan dal programı da 4 üzerinde 2.35 ortalamaya sahip olan öğrencilerimize verilen bir program.

-Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programı

Erasmus, Mevlana ve Farabi Değişim Programı'nı etkin şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Erasmus, Avrupa Birliği (AB) üyesi ya da aday ülkelerin öğrencileri arasında kültürel değişim programı. Bunu öğrencilerimiz çok iyi kullanıyorlar.

Mevlana ise biraz daha geliştirilmiş bir program. Türkiye'deki yükseköğretim veren üniversiteler ile ülke dışındaki yükseköğretim kurumları arasındaki öğrenci ve öğretim üyesi değişimi programı.

Farabi ise Mevlana Değişim Programı'nın aksine yurtiçinde yükseköğretim kurumları arasındaki değişim programımızdır. Bunu da öğrencilerimiz çok sıklıkla kullanabiliyorlar.

-Öğrenci odaklı yönetim anlayışına sahibiz. Her an öğrenci bizimle görüşebilir

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) şu anda 91 ülkeden 1.913 öğrenci kayıtlı. Tabiî ki biz yaptığımız/ yapacağımız Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) ile bu sayıyı artırmak istiyoruz. Ayrıca ülkeler ölçeğinde de daha geniş coğrafyalara açılmak hedefindeyiz. Tabiî ki bu noktada diğer üniversitelerimiz ile de rekabet içerisinde olmak zorundayız.

Türkiye ve yurtdışından tercih edilme sebebimizin iyi durumda olmasının temel göstergeleri var. Bir kere Isparta yaşanabilir şehirler içerisinde 1'nci sırada. Öğrenci kenti. Nüfusa baktığınız an her 3 kişiden 1'i öğrenci. Çok samimi ve sıcak bir ortam var.

-Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı

SDÜ'de Yabancı Diller Yüksekokulu nezdinde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı kapsamında eğitim vermeye gayret ediyoruz. Çerçeve Programı, Avrupa Konseyi'nin dil eğitiminde bir standardizasyonu yakalamak amacıyla çok dilli ve çok yönlü bireyler yetiştirmek amacıyla hazırlayıp yayınladığı bir doküman. Bu Komite dil eğitimini 5 yeteneğe ayırıyor. Okuma, yazma, dinleme, karşılıklı konuşma ve üretken konuşma. Bu kapsamda hazırlık sınıflarımızda ve zorunlu dil eğitimi sürecinde bu 5 yeteneği geliştirmeye yönelik eğitim vermeye gayret ediyoruz.''