Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bu üniversitede ben 4-5 kişinin el kaldırarak bir şeyler söylemesiyle protesto edilmişsem, bunun bir sivrisinek ısırığı kadar değeri yoktur'' dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesinin (SDÜ) akademik yıl açılış töreninde ilk dersi veren Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin terörle mücadele ettiğine dikkati çekerek, ''Bu terör canımızı yakıyor'' diye konuştu.

Terör örgütünün kana susamış insanlarının, çocukları, kadınları, çoğu zaman askeri, polisi ve hatta anne karnındaki bebekleri hedef aldığını belirten Arınç, şunları söyledi:

''Propaganda terörizmin oksijenidir. Her terörist grup propagandasını yapmak, kendini güçlü göstermek, korku salmak ister. Bize medya olarak düşen, onların ekmeğine yağ sürmemektir. Oksijensiz bırakmaktır.''

Bir terör örgütünün isminden iki sene bahsedilmemesi durumunda örgütün kendi kendine intihar edeceğini ifade eden Arınç, geçmiş yıllarda terör örgütü elebaşının Kenya'dan getirilişinin yıl dönümünde sadece 4 ilde yapılan gösterilerin ertesi gün 3 gazetede ''Türkiye alev alev'' diye verildiğine dikkati çekerek, ''bunun bilmeyerek yapılmasının cehalet, bilerek, propagandaya yönelik yapılmasının ise gafletin ve delalet örneği olduğunu'' belirtti.

Üniversitede kendisine yönelik protestoya da atıfta bulunan Arınç, ''Bu üniversitede ben 4-5 kişinin el kaldırarak bir şeyler söylemesiyle protesto edilmişsem, bunun bir sivrisinek ısırığı kadar değeri yoktur'' diye konuştu.

-9. Cumhurbaşkanı Demirel-

Arınç, üniversiteye ismini veren ve her yıl açılışına gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bu yıl törene katılmamasıyla ilgili gazetecilerin meraklandığını belirterek, şunları söyledi:

''Bu benim sorunum değil. Sayın Süleyman Demirel de gelmiş olsaydı, ben kendisini zevkle dinler, elimden gelen tüm saygıyı gösterirdim. Siyasi hayatımın hiçbir karesinde kendisiyle aynı siyasi yolu takip etmedim. Ama bir devlet adamı, siyasetçi olarak O'na olağanüstü saygı göstermek de benim görevimdir. Burada bulunabilseydi, kendisi ders verecekse ben onu dinlerdim, ben konuşma yapacaksam O da herhalde nezaketle lütfedip bizi dinlerlerdi. Merak edilecek bir konu yok. Hamdolsun kendileri 87 yaşında, Allah hayırlı uzun ömürler versin. Sağlık ve afiyetler dileyelim. Kendilerine hem üniversitemiz olarak, hem şahsım olarak, hem Ispartalılar olarak selam ve saygılarımızı alkışlarımızla sunalım.''

Isparta Valisi Memduh Oğuz da, Isparta'nın gül ve elma üretiminde ilk sırada geldiğini söyledi. Oğuz, yerel yönetimlerin ve üniversitenin işbirliği içinde kentin kalkınması için çalıştığını kaydetti.

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu ise, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Herkesi yeni anayasa çalışmalarına katkı sağlamaya çağıran İbicioğlu, kimsenin bundan geri durmaya hakkı olmadığını, Türkiye'nin, toplumun tüm kesimlerince benimsenen, herkesi mutlu eden ve farklılıkları zenginlik olarak gören bir anayasayı fazlasıyla hak ettiğini vurguladı.

Törende 2010-2011 akademik yılında başarılı çalışmalara imza atan öğretim üyeleri ve elemanlarına ödülleri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından verildi.

Törene Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da katıldı.